Apie tinklaraštį



"Ką valgo veganai?" - pirmasis ir ilgiausiai (nuo 2012-ųjų) rašomas tinklaraštis apie veganizmą lietuvių kalba.

"Ką valgo veganai?" siekia pristatyti visuomenei augalinę mitybą ir jos ypatybes,  aktyviai dalintis veganiško maisto receptais, kurie padės atsakyti į klausimą ką valgo veganai? bei paskatins išbandyti mūsų siūlomus patiekalus patiems. 

"Ką valgo veganai?" ne tik skelbia receptus, bet taip pat apžvelgia Lietuvoje siūlomus vegan maisto produktus, lankosi įvairiose maitinimo įstaigose, ragauja, įvertina ir pristato savo skaitytojams jose siūlomą veganišką maistą. 

"Ką valgo veganai?" taip pat dalinasi įspūdžiais iš veganiškai-gastronautiškų kelionių po platųjį pasaulį.

"Ką valgo veganai?" sutinka su užsienio dietologų nuomone, jog subalansuota veganiška mityba yra tinkama bet kokio amžiaus ir bet kokio fizinio aktyvumo žmonėms. Mes mėgstame mokslą ir patikrintus faktus, todėl tinklaraštis esant poreikiui stengsis laužyti mitus apie veganišką mitybą, maisto produktus, maistines medžiagas ir maisto papildus, remiantis peer reviewed moksliniais straipsniais.

Stengiamės ir stengsimės aktyviai bendradarbiauti su prekybos ir maitinimo įstaigomis bei siekti, jog kuo daugiau jų galėtų pasiūlyti pilnavertiškų augalinių patiekalų, kurie tinkami veganams, o tuo pačiu - ir vegetarams, visavalgiams, alergiškiems, netoleruojantiems laktozės ar sekantiems tikėjimo nurodytas mitybos taisykles.

Esame pasiryžę atsakyti į visus klausimus, kurie kyla tiek praktikuojantiems veganams, pradedantiesiems veganams ar maitinimo įstaigoms bei krautuvėms, norinčioms į savo asortimentą įtraukti veganiškų patiekalų ar produktų o taip pat ir gamintojams, pasiryžusiems augančiai rinkai pasiūlyti naujų, veganams tinkančių gaminių.

Rašykite, klauskite: kavalgoveganai.lt@gmail.com

1 komentaras:

  1. Maistas kelionėje, kultūros atspindys. Geriausios vietinių pripažintos vietos bei turistų kritiniai įvertinimai sukuria restoranų ir kavinių populiarumą. Asmeninės patirtys, mėgstami užsiėmimai, vieta, patinkanti muzika, bet svarbiausia vietos kartelę užkeliantis maistas. Veganiško maisto vietos tampa vis populiaresnės, nes žmogus mėgsta išbandyti naujus skonius, pajusti kitokį gyvenimo tempą. COVID-19 sukėlė grėsmę keliautojams - viskuo kas siejasi su bendravimu, tačiau pramogos ir kelionės įgavo kultūrinę, o ne pramoginę vertę. Keliaujant nepamirštant, kad greitas maistas nėra geriausia išeitis ir valgant įvairų maistą gaunami visi reikalingi vitaminai. . Pasijaučiant gyvu žmonės keičia nusistovėjusius principus ir leidžiasi į kelionę kuriant nepaprastą, naują gyvenimo puslapį.

    AtsakytiPanaikinti