tag:blogger.com,1999:blog-4960429226657332736.post6473767751145100357..comments2023-04-14T12:54:17.614+03:00Comments on Ką valgo veganai?: Majonezo sąmokslas!!!Vainiushttp://www.blogger.com/profile/04292144582948138898noreply@blogger.comBlogger5125tag:blogger.com,1999:blog-4960429226657332736.post-91767890147217830022020-04-28T23:23:46.990+03:002020-04-28T23:23:46.990+03:00Teko bandyti si veganiska Vilniaus majoneza atosto...Teko bandyti si veganiska Vilniaus majoneza atostogaujant Lietuvoje (kadangi yra lengviau nusipirkti viena su 'vegan' uzrasu nei tyrineti visa gausybe majonezinu).<br />Galiu pasakyti tik tiek, kad kokia sudetis toks ir skonis. Siaubinga rugstis, pramusanti skoni per viska... tikrai nevertas nei kainos, nei laiko i ji ziurint. Taip pat ir veganiskas vilniaus margarinas. Plastelino skonio riebalas, taip ir liko nepaliestas, nes baisu valgyt ji buvo...<br />O moralas tas, kad ismokom apsieiti, be veganisku pusfabrikaciu :))Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4960429226657332736.post-30441565153637720412016-11-25T14:11:18.613+02:002016-11-25T14:11:18.613+02:00Na va kaip įdomu. Tai reikia tada prekybos centrus...Na va kaip įdomu. Tai reikia tada prekybos centrus kaltinti dėl tokios kainodaros? Nes nei bulvių ir žirnių baltymai sudėtyje, nei >2 proc. jūros kopūstų ir net 8 proc. kaparėlių neįtikina kodėl kaina turėtų būti tokia aukšta.Ką valgo veganai?http://www.kavalgoveganai.ltnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4960429226657332736.post-43392088215109232892016-11-25T14:09:11.208+02:002016-11-25T14:09:11.208+02:00"Mitybos apribojimai:
Nėra – pieno rūgštį ir ..."Mitybos apribojimai:<br />Nėra – pieno rūgštį ir laktatus gali naudoti visos religinės grupės, veganai ir vegetarai. Nors pavadinimas susijęs su pienu, tačiau pieno rūgštis gaminama ne iš pieno."<br />http://www.food-info.net/lt/e/e270.htmKą valgo veganai?http://www.kavalgoveganai.ltnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4960429226657332736.post-57880387717772119222016-11-25T11:25:06.804+02:002016-11-25T11:25:06.804+02:00"Pieno rūgštis yra vegan" - kaip suprast..."Pieno rūgštis yra vegan" - kaip suprast?Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4960429226657332736.post-42615678629635677722016-11-25T11:20:01.649+02:002016-11-25T11:20:01.649+02:00Tikrai nepirksiu šito majonezo. Beje , rašiau jiem...Tikrai nepirksiu šito majonezo. Beje , rašiau jiems laišką dėl kainų skirtumo, toks buvo jų atsakymas:<br /><br /> Majonezą Vegan sukūrėme kruopščiai analizuodami veganiško maisto vartotojų poreikius ir atrinkdami veganiškam maistui tinkančias,aukštą maistinę vertę turinčias žaliavas. Šiuos 3 rūšių produktus, vien tik paanalizavus jų sudėtį etiketėje, tikrai negalima sulyginti su majonezu be cholesterolio. Majonezai Vegan yra žymiai aukštesnės maistinės ir energinės vertės produktai. Jų sudėtis praturtinta bulvių ir žirnių baltymais,citrusinėmis skaidulomis,citrinų sultimis.<br /><br /> Majonezas Vegan su kaparėliais – gurmaniškų patiekalų mėgėjams. Kaparėliuose yra labai mažai kalorijų,tačiau šiame produkte yra daug augalinės kilmės maistinių medžiagų, vitaminų, mikroelementų,antioksidantų. Kaparėliai yra vieni iš gausių flavonoidinių junginių (arba rutozidų). Jie taip pat yra labai turtingi kvervetino (180 mg/100 g). Pumpuruose gausu vitaminų A, K, niacino ir riboflavino. Be to, juose randasi ir mineralai, kaip kalcis, geležis ir varis.<br /><br /> Majonezas Vegan su jūros kopūstais, gal kiek neįprastas mūsų skoniui,tačiau maistinė vertė jo neįkainojama.Jūros kopūstai – patys seniausi iš visų augalų ir yra sveikatos šaltinis nuo neatmenamų laikų. 4 – 10 metrų gylyje augantys jūros kopūstai, dar kitaip vadinami jūros ženšeniu,nuolat skalaujami jūros vandens prikaupia daugybę vertingų mikroelementų – pirmiausiai tai jodas,kurio taip trūksta gyvenantiems toliau nuo jūros.Jūros kopūstuose gausu mikroelementų,alginatų, polinesočių riebalinių rūgščių,omega -3,o vitamino C netgi daugiau nei citrusiniuose vaisiuose.<br /><br /> Mes suprantame,kad kaina yra iš tiesų aukštoka,bet šiuo metu Lietuvoje negalėjome rasti veganiškam majonezui tinkamų žaliavų, jas vežamės iš Vokietijos. Naujo produkto užsakymai paprastai yra labai maži,o užsakant mažą, specifiniam produktui reikiamą žaliavą, jos kaina yra žymiai didesnė. Ir dar. Deja, galutinę kainą nustatome ne mes, gamintojai. Tokioms, išskirtinėms prekėms, nemažą antkainį užsideda ir patys prekybos tinklai, tuo labai padidindami pardavimo kainą.<br /><br /> Tikimės,kad mūsų gaminamas produktas patenkins vartotojų poreikius ir bus pamėgtas,padidės gamybos apimtys,sumažės savikaina ir pasireguliuos kainos.To mes labai norėtume.<br /><br /> Labai laukiame atsiliepimų, o ir pasiūlymų naujų,Jūsų mėgstamų, veganiškų produktų kūrimui.<br /><br /> <br /><br />Pagarbiai,<br /><br />UAB“Vilniaus majonezo gamykla“<br /><br />Gamybos technologijos ir kokybės<br /><br />skyriaus vadovė Angelė Gaidelienė<br /><br /> Anonymousnoreply@blogger.com