2021 m. kovo 17 d., trečiadienis

Šokoladiniai ir žaliosios arbatos "matcha" putėsiai

                                                                   






 Putėsiams reikės

225g tofu
250g juodojo šokolado
250g riebaus kokosų pieno
1 valgomojo šaukšto klevų sirupo
1  lašelio vanilės 
1/4 valgomojo šaukšto žaliosios arbatos miltelių


Paruošimas

Šokoladui
- Šokoladą ištirpinkite puode ar mikrobangų krosnelėje
- Maišykite, kol neliks gumulų 

 Putėsiams
- sudėkite tofu į maišytuvą, plakite kol pasidarys vientisa masė
- supilkite kokosų pieno, vanilės ir klevų sirupo (tekstūra turi būti tiršta ir laikytis ant mentelės)
- į atskirus indelius padalinkite masę (didesnę putėsių dalį palikite maišymui su šokoladu)
- į indelį su putėsiais įmaišykite ištirpintą šokoladą
- į likusį indelį, sudėkite žaliosios arbatos miltelių (jei per kartu, pasaldinkite cukraus pudra ar klevų sirupu)
- supilkitę šokolado putėsius į norimus indelius ir vėliau - matcha.
- palikite šaldytuve atvėsti per naktį (rekomenduojama putėsius valgyti kambario temperatūros, tad prieš valgant - nepamirškite bent pusvalandį išiimti iš šaldytuvo)
-pagardinkite tarkuotu šokoladu ar jūsų sugalvotu papuošimu.

Skanaus!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą