2020 m. gegužės 28 d., ketvirtadienis

Marokietiškas lęšių troškinys


Troškinukui reikės


150g raudonųjų lešių
1 baltojo svogūno
2 skiltelių česnako
petražolių
druskos
pipirų
cinamono (1/4 arbatinio š.)
kuminas (pusė arbatinio š.)
½ šaukštelio džiovintų aitriųjų paprikų dribsnių
400g skardinės pjaustytų pomidorų
raudonos parikos
alyvuogių 
kaliandros
150g ryžių
250g vyšninių pomidorų
400ml vandens


Paruošimas

- Dideliame puode pakepinkite svogūną 10-15 minučių, kol gerai suminkštės. Įdėkite česnako ir kepinkite dar 2 min. 
-Įmaišykite maltą kalendrą, kmynus, aitriąją papriką ir cinamoną. Virkite 2 minutes, retkarčiais pamaišydami. -Pagardinkite gausiai maltais juodaisiais pipirais. Įpilkite pjaustytų pomidorų, paprikų, avinžirnių, lęšių,  alyvuogių, 400ml / vandens ir užvirkite. 
-Virkite 15 min.,  Jei troškinys atrodo per sausas - įpilkite vandens, ir retkarčiais maišykite.
-Leiskite prieskoniams įsigerti ir kartu troškintis su daržovėmis.
- Išvirkite ryžius atskirame puode.
- Nuimkite keptuvę nuo ugnies troškinį. Patiekite su kalendra, ryžiais ir juodosiomis alyvuogėmis.


Skanaus!


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą