Reikės:
250g avinžirnių(skardinė)
100g pasirinktų makaronų
50g pomidorų pastos
pusė baltojo svogūno
skiltelės česnako
1 raudonosios paprikos
alyvuogių aliejaus
paprikos miltelių
paprikos miltelių
česnako miltelių
džiovinto ir šviežio baziliko
druskos
mėgstamų prieskoninių žolelių
smulkintų pipirų
aitriujų pipirų dribsniai (galima pakeisti šviežia aitriaja paprika, pora griežinėlių)
aitriujų pipirų dribsniai (galima pakeisti šviežia aitriaja paprika, pora griežinėlių)
Paruošimas:
- nuplaukite daržoves, nupjaukite paprikos kotą ir išimkite sėklas
- išpilkite skystį iš avinžirnių (skystį galite panaudoti "aquafaba" gaminiui)
- dubenėlyje išmaišyti avinžirnius su prieskoniais ir šiek tiek alyvuogiu aliejaus. Nepamirškite pasūdyti!
- įdėkite makaronus į verdantį sūdytą vandenį
- kol verda makaronai, susmulkinkite česnako skiltelę, smulkiai supjaustykite svogūną ir papriką.
- visas daržoves kepinkite apie 3 minutes(naudoju WOK keptuvę), sudėkite avinžirnius, kepinkite kartu su aitriųjų pipirų dribsniais kol suminkštės ir įgaus spalvą. Avinžirnius susmulkinu kepant, kol įgaus norimą konsistenciją (šiuo atveju, palikite šiektiek stambesnių dalių, o likusius susmulkinkite)
- išpilkyte vandenį iš makaronų ir juos sumaišykite su paruoštu daržovių mišiniu ir VOILA!
Iš viso šio recepto pavyks 2-3 porcijos. Skanaus!
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą