2020 m. balandžio 16 d., ketvirtadienis

Super paprastas ir greitas makaronų patiekalas įkvėptas "Bolognese" skonių palete



Reikės:

250g avinžirnių(skardinė)
100g pasirinktų makaronų
50g pomidorų pastos
pusė baltojo svogūno
skiltelės česnako
1 raudonosios paprikos
alyvuogių aliejaus
paprikos miltelių
česnako miltelių
džiovinto ir šviežio baziliko
druskos
mėgstamų prieskoninių žolelių
smulkintų pipirų
aitriujų pipirų dribsniai (galima pakeisti šviežia aitriaja paprika, pora griežinėlių)

Paruošimas:

- nuplaukite daržoves, nupjaukite paprikos kotą ir išimkite sėklas
-  išpilkite skystį iš avinžirnių (skystį galite panaudoti "aquafaba" gaminiui)
 - dubenėlyje išmaišyti avinžirnius su prieskoniais ir šiek tiek alyvuogiu aliejaus. Nepamirškite pasūdyti!
- įdėkite makaronus į verdantį sūdytą vandenį
- kol verda makaronai, susmulkinkite česnako skiltelę, smulkiai supjaustykite svogūną ir papriką.
 - visas daržoves kepinkite apie 3 minutes(naudoju WOK keptuvę), sudėkite avinžirnius, kepinkite kartu su aitriųjų pipirų dribsniais kol suminkštės ir įgaus spalvą. Avinžirnius susmulkinu kepant, kol įgaus norimą konsistenciją (šiuo atveju, palikite šiektiek stambesnių dalių, o likusius susmulkinkite)
- išpilkyte vandenį iš makaronų ir juos sumaišykite su paruoštu daržovių mišiniu ir VOILA!


Iš viso šio recepto pavyks 2-3 porcijos. Skanaus!


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą