2020 m. balandžio 20 d., pirmadienis

Po savaitgalinio sunkiųjų angliavandenių "vakarėlio" - sveikuoliška atgaiva!


Reikės:

250g raudonųjų pupelių(skardinė)
100g kynvos (bolivinė balanda)
1/2 baklažano
1/2 cukinijos
skiltelės česnako
1 raudonosios paprikos
2 virtų burokėlių
1 morka
"Kale"lapinių kopustų
alyvuogių aliejaus
paprikos miltelių
kario prieskonių
imbiero prieskonių
petražolių prieskonių arba šviežių(žymiai skaniau)
druskos
mėgstamų prieskoninių žolelių
smulkintų pipirų
aitriujų pipirų dribsniai (galima pakeisti šviežia aitriaja paprika, pora griežinėlių)

Paruošimas:

-100 g kynvos (bolivinė balanda) nuplaukite šaltu vandeniu, tada 300 ml vandens užvirkite dideliame puode ant vidutinės kaitlentės - įpilkite kynvos.
- Išmaišykite, uždenkite dangčiu ir sumažinkite ugnį iki žemos ugnies 20 minučių.
- Kol verda kynva, susmulkinkite 1/2 baklažano, 2 virtus burokėlius (jei didelis 1), 1/2 cukinijos, sutarkuokite 1 morką, sutrinkite česnaką, supjaustykite 1 raudonąją papriką, saują "kale" kopustų, 250 g pupelių. 
- Į keptuvę įpilkite sezamo aliejaus ir pakepkite daržoves, kol jie suminkštės ir nebus per daug purūs. (Pirmiausia pakepinkite česnaką, kad būtų daugiau aromato ir skonio)
 - Rūkyta paprika, imbieras, karis ir petražolių prieskoniai buvo mano pagalbininkai!
 •••

Padažui reikės: ½ puodelio aukščiausios kokybės pirmojo spaudimo alyvuogių aliejaus
3 šaukštai pasirinkto acto (balzaminis actas, baltojo vyno actas)
1 šaukštas veganiškų garstyčių
1 šaukštas klevų sirupo arba medaus
2 vidutinės skiltelės česnako, išspaustos arba susmulkintos
¼ šaukštelio druskos, pagal skonį
Šviežiai maltų juodųjų pipirų pagal skonį

 Sumaišykite viską kartu ir VOILA! Prieš atlikdam skonio pakeitimus, paragaukite!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą