2020 m. balandžio 10 d., penktadienis

Pavasariškas avinžirnių "troškinukas"


Kai pavasaris už lango - norisi lengvo, sveiko ir greitai paruošiamo maisto, kuris neapsunkins, o priešingai - suteiks energijos!




Reikės:

400g skardinės avinžirnių
400g raudonųjų pupelių
500g lapinių kopūstų
500g špinatų
400g pievagrybių
1 raudonojo svogūno
1 avokado
pusės agurko
alyvuogių aliejaus
4 morkų
150g anakardžių riešutų (ar pasirinktų pagal savo skonį)
šlakelio citrinos sulčių
druskos
mėgstamų prieskoninių žolelių
smulkintų pipirų
sojos padažo (pagal skonį) ~50ml 

Paruošimas:

- nuplaukite daržoves, nupjaukite morkų bei agurkų galus.
-  išpilkite skystį iš skardinių (skystį galite panaudoti "aquafaba" gaminiui)
 - pirmiausia kepinti grybus, pasūdyti, tada pupeles ir avinžirnius ir riešutus (apie 6-7 minutes, ant stiprios ugnies, kol suminkštės ir įgaus spalvą)
- špinatus ir lapinį kopūstą dėti pačioje pabaigoje ir išmaišyti su produktais kartu su sojos padažu
 - supjaustykite svogūnus, avokadą, morkas pjaustykite skustuku, kad gautumėte gražius plonus sluoksnius, pagardinkite citrinos sultimis ir prieskoniais

Iš viso šio recepto pavyks 4-5 porcijos. Skanaus!



Komentarų nėra:

Rašyti komentarą