2019 m. lapkričio 14 d., ketvirtadienis

"Gourmet Green" augaliniai sūriai

Žmonės sako, o mokslas - netgi pritaria, jog sūris sukelia priklausomybę. Laimei, veganai yra kiek laisvesni žmonės ir turi mažiau šansų įgyti tokią priklausomybę. Nepaisant to, karts nuo karto imi ir užsimanai kažko panašaus į sūrį, arba turi ieškoti, kuomet reikia pagaminti kokį įmantresnį patiekalą. Arba elementarų vegeburgerį. Ar sumuštinį. Jei prieš 10 metų apie tokius "sūrius" turbūt net nedrįsdavome pasvajoti, tai šiandien turime netgi iš ko rinktis.


Prekybos centruose galima rasti dviejų skirtingų skonio "Gourmet Green" augalinius ne-sūrius. Abu ir buvo išragauti.


Kadangi neteko patirti kas per daiktas yra tas tikras čederio ar gouda sūris, įvertinti augalines jų kopijas gana sunku. Didelio skirtumo tarp abiejų skonio pajusti nepavyko. Abu sūriai supjaustyti riekelėmis, tad patogu vartoti gaminantis sumuštinius ar suvožtinius. Kiek kietoki, bet neguminiai, o pašildyti - gražiai lydosi. Tuo jie ir pralenkia kai kuriuos savo Lietuvoje parduodamus "konkurentus".


Daugiau bonusų: šiame augaliniame sūryje nerasite ne tik laktozės, bet ir gliuteno, palmių aliejaus, sojos, tad jis tinka dideliam būriui įvairių dietų besilaikantiems, alergiškiems ar tam tikrų produktų vengiantiems žmonėms. Tačiau bene didžiausias įvertinimas būtų tas, jog neveganai sūriavalgiai šio produkto skonį įvertino teigiamai bei kaip skanią alternatyvą gyvūninės kilmės sūriui - bent jau veg-čederio skonis priminė nebrandų pienišką čederį. O tai jau mažas, bet svarbus žingsnelis link veganizmo populiarėjimo ir mažesnio pieno produktų kiekio suvartojimo! 

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą