Ar žinote, kad pasaulis birželio 12-ąją mini falafelių dieną?
SVEIKINAME!!!
Ta proga - dar viena apžvalga KVV fronte - Maximose parduodamų "Good Bite" falafelių.
170 g svorio dėžutėje tupi 10 falafelių burbuliukų. Taigi, doros dvi porcijos. Juos paruošti nesunku - galima pasikepti orkaitėje (sveikuoliškai, be riebalų), keptuvėje ar apvirti aliejuje. O kaip juos valgyti - irgi, pagal kiekvieno fantaziją. Štai aš juos pasodinau į tahini padažą ir valgiau su gaiviomis agurkų ir įvairių daigų salotomis. Galbūt kažkas juos susisuks į suktinį. Galbūt kas kramsnos vienus.
Falafelių skonis - geras, tačiau jie nėra panašūs į mums visiems įprastus falafelius. T.y. jų sudėtis - nėra tik avinžirniai su prieskoninėmis žolelėmis. Juose dar įmaišyta daržovių - cukinijų, morkų ir svogūnų, o taip pat ir viskas sustiprinta kvietiniais miltais, tad, deja, sergantiems celiakija šie falafeliai netiks. Bet sveikuoliai gali mėgautis jais drąsiai - daug skaidulų, daug baltymų - viskas, ko reikia gerai dienai, pilnam skrandžiui bei pamalonintam liežuviui.
Skanaus!
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą