2019 m. gegužės 21 d., antradienis

Vegini burgeris

Vienas smagiausių dalykų būnant dėl maisto pakvaišusia vegane-gurmane - tai naujų produktų atsiradimas Lietuvoje bei jų išbandymas. Šiuo metu naujienų atkeliavo ir į IKI prekybos tinklus - austriška "Vegini" produkcija. 


Pirmasis ant mano stalo atkeliavo, žinoma, burgeris. Pagamintas žirnių baltymų pagrindu ir įtalpintas į, mano manymu, netinkamą pakuotę - didelėje plastikinėje dėžutėje tupėjo du paplotėliai. Laisvai būtų tilpę visi 4, bet nu ką padarysi, matyt techninės (ne)galimybės padiktavo tokį sprendimą.
Burgerio sudėtis - kukli: nėra nieko, ko nereikia. Druskos gal nemažai, bet baltymų kiekis čia tikra bomba. Aišku, bent jau aš kasdien burgerių tikrai nevalgau, tad kartą per savaitę, kokią intensyvią dieną susikonstruoti suvožtinį iš šio paplotėlio - pats tas.


Savąjį burgerį susikonstravau iš parduotuvinės bandelės, naminio karamelizuotų svogūnų ir BBQ padažo, špinatų, pomidoro, augalinio sūrio ir, žinoma, Vegini paplotėlio. Jį pagal rekomendacijas iš pradžių dar apkepiau keptuvėje. Kad heiteriai neheitintų mano nesveikuoliško maisto, viską užkandau špinatų salotomis ir užgėriau vandeniu.

Ką galiu pasakyti - šis burgerio paplotėlis neabejotinai yra skaniausiais augalinis burgerio paplotėlis, kurį galima įsigyti ir paragauti Lietuvoje. Bent jau kiek man teko ragauti. Ir bent jau kol kas. Puiki tekstūra - niekas nebyrėjo, bet ir nereikėjo kąsti kaip gumą, nuostabus ir skonis - galbūt paplotėlis bando kiek apsimesti mėsišku - jei tikrai taip, tai tą daro gerai ir teisingai, mat lengvai sužavėjęs veganus, gali paskatinti ir dažniau augalinį maistą rinktis užkietėjusius mėsėdžius.

O dabar bėkit į IKI ir čiupkit savo pietus ar vakarienę!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą