2019 m. sausio 23 d., trečiadienis

Žiemiškos daržovės

Kuomet už lango balta ir šalta, o namuose vis dar pilna rudens gėrybių, galima imti ir sukombinuoti jas visas į šiltą, maistingą ir gardų veganišką patiekalą. Bonus taškai: jį paruošti labai paprasta ir greita!



Reikės:

1 saldžiosios bulvės
1 paprastos bulvės
1 morkos
1 riekės moliūgo
1/2 puodelio virtų avinžirnių
1 didelio arba 2 mažų burokėlių
1-2 lapų kale kopūsto
1 mažo svogūno
alyvuogių aliejaus
viduržemio jūros prieskonių
druskos

Paruošimas:

1. Supjaustyti visas daržoves nedideliais kubeliais.
2. Gilioje keptuvėje aliejuje ant lėtos ugnies pakepinti svogūnus.
3. Suberti visas likusias daržoves, prieskonius, gerai išmaišyti. Pamaišant ant lėtos ugnies ir po dangčiu kepinti apie 15 minučių.
4. Suberti avinžirnius, išmaišyti ir pakepinti dar 5 minutes ar daugiau - priklausomai nuo to, kokią viryklę ir kokią keptuvę naudojate.

Viskas! Skanaus!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą