2019 m. sausio 20 d., sekmadienis

"Well well" užtepėlės

Nemažai įvairiausių augalinės mitybos tinklaraščių ir tinklaraštininkų pasakoja apie savo puikią sveiką mitybą, detoksikuojančius kokteiliukus ir kitus įmantrius dalykus.

Tuo tarpu visai ne prieš daug laiko, bet tolimoje tolimoje galaktikoje paprastesni žmonės gyvena paprastesnius gyvenimus. Jiems veganizmas ar apskritai mityba nėra ašis, aplink kurią sukasi visas jų pasaulis. Augalinis maistas patenkina kasdienius mitybinius poreikius. O geras augalinis maistas dar ir suteikia džiaugsmo. Abi funkcijas atlieka paragautos "Well Well" užtepėlės su sėklomis.


Gana dažnai veganiški produktai mėgina imituoti mėsiškus. Taip būna ir su paštetais - atsidarai indelį, ir užtepėlės kvapas tave priverčia jaustis nepatogiai. O čia - maloni išimtis. "Well well" moliūgų sėklų ir brokolių užtepėlė nevaidina mėsų, o yra tiesiog savimi. Daug moliūgų sėklų (beveik 15 proc.), dar daugiau brokolių (apie 23 proc.). Visa kita - žirniai ir prieskoniai. Labai paprasta, bet tuo ir džiugu. Skanaujant jaučiu tai, ką ir turiu jausti - moliūgų sėklas bei brokolius. Abu labai mėgstu, tai džiaugiuosi skaniais pusryčiais (kurie sužavėjo ir visiškai neveganę katę).


Kita paragauta "Well well" užtepėlė buvo su raugintais agurkais ir krapais. Dievinu šitą derinį. Užtepėlė buvo skystesnė jei lygintume su kitomis (matyt rauginti agurkėliai daro savo!), bet turbūt ir skaniausia - dievinu raugintą ir marinuotą maistą visose jo formose. Agurkai recepte groja pagrindiniu smuiku (25 proc.), jiems pritaria saulėgrąžos bei žirniai. Tad jei norisi kažko įprasto, lietuviško, skanaus ir veganiško - griebkit šitą reikalą ir tikrai nenusivilsite.


Paskutinė į trasą atkeliavo saulėgrąžų užtepėlė su džiovintais pomidorais ir baziliku. Labai itališka ir labai skanu. Vėlgi, džiovinti pomidorai - tai vienas iš tų dalykų, kuriais mane nesunkiai galima papirkti. O kuomet jie suderinti su baziliku - išvis tai kažkoks džiaugsmas burnoje. Skonis nebuvo itin intensyvus - saulėgrąžos viską sušvelnino iki lengvo ir gardaus užkandžio (prie kurio ir vėl, kaip matote, prisistatė didi plėšrūnė ir įvertino mano pusrytinį pasirinkimą itin teigiamai).

Visos šios užtepėlės veganiškos, visų jų sudėtyje nėra sojos, ir visos ragautojų laukia Maximų lentynose.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą