2019 m. sausio 5 d., šeštadienis

Patifu užtepėlės

Ką veganai valgo pusryčiams?

Savaitgaliais ar kuomet turiu daugiau laiko, stengiuosi išsivirti grikių ar kokios kitos košės. Bet intensyviomis darbo dienomis ieškau greitesnių užkandžių - ar tai būtų sausi pusryčiai su augaliniu pienu, ar koks nors sumuštinukas. Todėl visuomet labai mielai išragauju naujas užtepėles, palengvinančias mano kasdienybę bei galvos sukimą apie tai, ką gi valgyti.

Jau kuris laikas prekybos centruose galima rasti Patifu veganiškų užtepėlių. Pripažinkime - pavadinimas kaip ir tofu nėra pats smagiausias, ir iškart galvoje suskamba pati tu fu! Nepaisant to, indelių turinys - toli gražu ne fu. Šiek tiek nepatiko ir pakuotė - pašteto indelis labai minkštas, dangtelis prilipdytas itin tvirtai, tad atidarinėjant pakuotę tenka kiek paprakaituoti. Tačiau verta!


Pirmoji ragauta užtepėlė buvo su grybais, ir tapo mano neabejotina favorite. Sudėtyje be kreivabudžių ir tofu buvo mielių dribsnių, todėl paštetas turėjo itin malonų skonį. Net nežinau, kaip jį apibūdinti, nes jis tiesiog nepanašus į nieką, bet veganams labai gerai pažįstamas. Patiko, jog užtepėlė neapsimetinėjo mėsiška, o mėgino atrasti savitą stiliu ir skonį.



Kita ragautoji buvo Gourmet stiliaus tofu užtepėlė. Vėlgi, mano kreivos mintys ją tuoj pat pagal pavadinimą nunešė kažkur prie žinomo katėms skirto pašteto prekinio ženklo. Ot tos mintys! 
Pastaroji tofu užtepėlė nežinau kaip ir kodėl turėtų būti gurmaniška, nes iš tiesų imitavo mėsiškus paštetus - kvapas gan neblogai glumino, glumino šiek tiek ir skonis. Tiems, kas pasiilgę mėsiškų produktų - čia puikus pasirinkimas. Bet jei esate lengvai sugluminamas žmogus, tai pasiruoškite šitokiai nuotaikai!


Toliau atėjo eilė paragauti toskanietišką užtepėlę su daržovėmis. Ši buvo smagesnė, nes daržovių poskoniai kiek numušė tą keistą "o dievai dievulėliai, ar čia tikrai veganiška???" jausmą. Paprikos saldumas dėliojant užtepėles į eilutę pagal gerumą kilstelėjo šią į antrąją vietą.


Paskutinę atidariau delikatesinę užtepėlę. Ji taip pat labai smarkiai bandė apsimetinėti neveganiška. Išskirtinis jos bruožas - sudėtyje esantys svogūnai ir česnakai, kurie, tiesa pasakius, labai smarkiai neišsiskyrė ir solo negrojo. Todėl daviau užtepėlei garbingą trečiąją vietą, į galą padėdama gluminančią gourmet. 

Ar verta pirkti, ragauti ir valgyti Patifu užtepėles? Tikrai verta. Kaina nepikta, baltymų porcija garantuota, skrandis greitai ir sočiai užpildytas. O su gourmet skoniu net ir mėsavalgius galima išdūrinėti. Tad planuodami artimiausius darbo dienos pusryčius ar sumuštininius pietus, keliaukite į Maximas ieškoti Patifu.

2 komentarai:

  1. Anksčiau buvau aptikus vienoje Maximos parduotuvėje. Bet dėl gero skonio greit dingo nuo prekys talio. Kur galima isigyti šiuo metu gal galit pasiulyti😉

    AtsakytiPanaikinti
  2. Aš ne veganė, bet nu žiauriai geros! Ką tik suvalgiau visą indelį :D

    AtsakytiPanaikinti