2018 m. lapkričio 18 d., sekmadienis

Vegan rūkyta "lašiša"


Kartais mėgstu sau išsikelti beprotiškus vegan challenge - ar tai būtų "rūkytos ausytės", ar vėdarai. Atėjo laikas ir kitų teritorijų gyventojų imitacijoms - sumąsčiau šaltą lapkritį pašildyti rūkyta vegan "lašiša". Įmanoma? Aišku, kad įmanoma!

Veganišką rūkytą nelašišą pasigaminti galima va iš šių produktų:

4-5 morkos
3 nori dumblių lapai
3 šaukštai sojos padažo
2 šaukštai acto
1 šaukštas rūkytos paprikos ar skysto dūmo kvapo šaukštelis
truputis pipiriukų
šlakelis alyvuogių aliejaus
2/3 puodelio vandens
druskos

Paruošimas:

Visų pirma, reikia išvirti arba iškepti orkaitėje morkas.
Tada jas supjaustyti kuo smulkesnėmis riekelėmis (išilgai).

Plaktuvan sudėti palaužytus nori lapus, suberti prieskonius, soją, actą, vandenį ir gerai suplakti.
Į uždarą indelį sudėti pjaustytas morkas ir paskandinti jas nelašišiniame marinate. Palaikyti pernakt.

Prieš valgant morkas pašlakstyti ar palaikyti alyvuogių (ar kitame - sezamo irgi puikiai tiktų) aliejuje.

Viskas!

Aišku, vienų nelašišų negrauši, reikia jas įkomponuot į maistą. Tad pietums pasidariau makaronų su šia veganiška nelašiša. Tiesiog išviriau al dente makarų, keptuvėje pakepinau šiek tiek česnako su smulkinta nelašiša, šliūkštelėjau augalinės grietinėlės, druskos, keletą lapelių baziliko ir įmaišiau padažą į makaronus. Paprasta kaip 2 x 2. 

Nelašišos puikiai tinka ir į sumuštinukus, ypač - su kreminiu vegesūriu. O ryt paskutinės juostelės bandys save realizuoti ant picos.

Skanaus!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą