Po ilgos sausros į Lietuvą atkeliavo lietūs, o su vasaros liūtimis - miškuose pasirodė pirmieji grybai. Nesvarbu, ar esate grybavimo mėgėja(s), ar ne, tačiau šviežioms voveraitėms atsispirti negali turbūt niekas! Ar jūsiškės būtų surinktos miške, ar nuo parduotuvės lentynos - siūlome pasigaminti paprastą veganišką patiekalą, kuriam prireiks vos kelių ingredientų, o gaminimas užtruks mažiau nei 15 minučių!
Reikės:
~100 g voveraičių
1-2 skiltelių česnako
poros šaukštų augalinės grietinėlės
gerų kietagrūdžių (semola) makaronų
alyvuogių aliejaus
druskos, pipirų.
Paruošimas:
1. Nuvalykite voveraites - jei rinkote patys, pakaks šepetėliu nuvalyti žemes ir samanas.
2. Užkaiskite vandenį makaronams. Užvirus, sudėkite makaronus. Įprastai jie verda 7-11 minučių.
3. Česnaką supjaustykite smulkučiais griežinėliais.
4. Keptuvėje įkaitinkite alyvuogių aliejų, apkepkite jame česnaką, o kai jis pradės rusti - suberkite ten voveraites. Pakepinkite kelias minutes, įkrėskite augalinės grietinėlės, įberkite druskos, pipirų. Išmaišykite ir patroškinkite dar kelias minutes. Padažo gaminimo trukmė - tokia pati, kaip ir makaronų virimo.
5. Pateikite makaronus su voveraičių padažu. Jei norite, galite pagardinti ir augaliniu "sūriu".
Skanaus!
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą