2018 m. birželio 29 d., penktadienis

"Gourmet green" špinatų burgeriai

Kas būna, kai užpuola darbai?

Atsakymas paprastas: mažiau laiko sukiojimuisi virtuvėje, mažiau laiko naujų receptų bandymui ar kūrimui, ir laba diena pusfabrikačiai bei takeaway maistai! 

Kuomet dar spėji pasipjaustyti kokią daržovę, tai visai nebloga išeitis - susikonstruoti burgerį. Parduotuvėse jau galima rasti paruoštų veganiškų burgerių paplotėlių - vienus iš jų - "Gourmet Green" špinatinius ir išmėginome.


160 g pakuotėje tupi du špinatiniai paplotėliai. Nors ir tinkami veganams, tačiau gluteno netoleruojantys ar šiaip jo bijantys turės šį produktą apeiti, mat be špinatų, morkų, svogūnų, česnakų ir porų, sudėtyje yra ir kviečių glitimo, karagenino ir mielių. Na, ir visiškai suprantama kodėl: juk špinatai - tai lapinė daržovė, kuri nepasižymi standumu, tad tam, kad iš jų pavyktų "suklijuoti" burgerį, reikalingi kokie nors natūralūs maistiniai "klijai". 

Ruošiant burgerį, kepsnelį galima 6-7 minutes pakepti orkaitėje ar 2 minutes mikrobangų krosnelėje. O aš ėjau "prieš sistemą" ir pašildžiau juos ~5 minutes keptuvėje. 

Sukomplektavau burgerį iš vegan majonezu pateptos bandelės, raugintų agurkų, vegan sūrio, špinatinio paplotėlio ir dar špinatų (nes juk niekad tų špinatų nebus per daug, visai kaip dainavo Mamontovas, ar ne?..), šiek tiek pašildžiau krosnelėje (kad veg-sūris pasilydytų) ir kramsnojau pietums.



Pats paplotėlis - "lietuviško skonio", kaip kad mėgstu pavadinti. Ką tai reiškia? Nepajusite ryškių prieskonių natų. Ir nieko keisto - paplotėlis pagardintas tik druska. Todėl jo skonis švelnus, neutralus, gal kiek nuobodokas. Tad jei esate "užkietėjęs tautietis" ir eidamas į indų restoraną prašote maistą pagaminti neaštriai - tuomet šis burgeris kaip tik jums. Galite jį pasiūlyti ir vaikams - daug kartų sveikiau ir smagiau nei valgyti gyvūnus, lengva "primaitinti" daržovių, o ir skonis lengvas ir "vaikiškas". Bet jei norite pavalgyti kiek įmantriau - "investuokite" į padažą - rinkitės ar kokį BBQ padažą su rūkyta paprika, ar majonezą su trumais, ar aštrų kario padažą, ir nuspalvinkite savo dieną skonio spalvomis. O pačių špinatinių paplotėlių ieškokite didelėse "Maximose". Skanaus!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą