2018 m. gegužės 30 d., trečiadienis

Ooomega linų sėmenų gėrimai

Blog'as Ką valgo veganai? gavo išbandyti dar vieną naujovę, jau pasirodančią ant parduotuvių lentynų - "Ooomega" linų sėmenų gėrimus (taip, pienais jų vadinti nebegalime). Augalinių pieno pakaitalų įvairovė šiandien pati įvairiausia: galima rasti tradicinio sojų, o taip pat įvairių riešutų, avižų ar grikių gėrimų. Tačiau gėrimo, pagaminto iš linų sėmenų dar matyti neteko. Tad kuo gi jis ypatingas?

Visų pirma, žiūrime į gėrimo sudėtį ir matome, jog joje nėra nei sojos, nei glitimo (ir, žinoma, pieno) - taigi, linų sėmenis gerti tinka visiems: ir veganams, ir netoleruojantiems laktozės ar glitimo, ir tiems, kurie bijo sojos. 

Antra, linų sėmenys - vienas puikiausių augalinių omega 3 ir omega 6 rūgščių šaltinių, todėl gerdami ar kitaip vartodami "Ooomega" praturtinate savo mitybą šiais reikalingais elementais. 1 didelė gėrimo stiklinė (240 ml) turi 60 proc. žmogui reikalingos omega rūgščių normos! Todėl pusrytinė stiklinė linų sėmenų gėrimo gali atstoti maisto papildus ir tapti maloniu kasdieniu ritualu.


O kaip gi skonis? Nagi puikus! Pirmasis ragautas (natūralus) linų sėmenų gėrimas buvo gan tirštas, švelnaus, salsvo skonio, ir priminė mano ragautus "kosmonautų" maistus. Turbūt į kavą netiktų (nors... nebandžiau), bet labai skaniai geriasi ir vienas, ar valgosi su sausais pusryčiais. Be gerųjų omega rūgščių, su stikline linų sėmenų gėrimo gausite ir 31 kaloriją (ėhė, skaičiuojantys!), jokio pridėtinio balto cukraus (gėrimas saldintas stevija) ir dar "bonusų" - kalcio, vitamino K, D2 ir B12. Pats tas pusryčiams!


Antrasis paragautas gėrimas - ypatingas: macchiato skonio. Kitaip nei anksčiau ragauti "kaviški" gėrimai, šio skonis - gerokai švelnesnis ir lengvesnis: truputį jaučiamas kavos kartumas, bet jis greitai "prasiskalauja" linų sėmenų gėrimo glotnume. Šaltas (o gal dar ir su ledukais) jis turėtų puikiai atgaivinti bei pasotinti karštą vasariško pavasario dieną. Nors augalinius pienus dažniausiai vartoju maisto ruošimui, tačiau pastarasis - maloni išimtis ir jį veikiausiai reiktų tiesiog gurkšnoti vieną. Žinoma, tam tėra viena bėda bėdelė: didelė 1 l tetrapako pakuotė, dėl ko į krepšį įsimesti ir gurkšnoti linus darbe, moksluose ar kelionėje būtų kiek sunkiau (na, nebent esate laaaaaabai ištroškę). 
Šio gėrimo sudėtis - panaši; pagrindinis skirtumas - kavos nata bei saldumas. Bet gyvent nesaldžiai ir be "nuodėmės" juk būtų nesąmonė, ar ne?

Jei susigundėte paragauti - dabar (2018-05-30) šiems gėrimams internetinėje parduotuvėje "Ekopirk" taikoma nuolaida ir jie kainuoja vos 2,45 €
O jei ne internetu, galite apsiprekinti gyvai - ieškokite "Ooomegos" Rimi parduotuvėse.

Skanaus!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą