2018 m. kovo 3 d., šeštadienis

RoseHip Bistro - naujas veganiškas restoranas prie Bernardinų sodo

Ką valgo veganai komanda buvo pakviesta į naujo veganiško restorano Vilniuje "RoseHip Bistro" (Barboros Radvilaitės g. 7, prie pat Bernardinų sodo) atidarymą, kurį įkūrė kavinės Chaika bendrasavininkės sesuo (dėl to iškart priskyrėm bistro prie daug žadančių kategorijos). Ir nuėjome. Ir patiko. 



Bistro nedidukas, glaudūs 5 staliukai x 4 kėdės. Interjeras, tiesą pasakius, ne mūsų skonio, toks labiau kaip šiuolaikinis hipsteriškas kokteilių baras su juodais stalais ir rūžava neonine iškaba lengvoje prieblandoje. Bet, oh well, suprantu, kad dabar tokie ant bangos.


K: Pirma mus pavaišino šiltu gėrimu - Golden milk - šilto kokoso pieno gėrimu su imbieru ir ciberžole. Visai įdomu susišildymui, nors toks neįprastas gėrimas, reikia pastebėti. Gan tirštas, šiltas, o ciberžolė primena, lyg valgytumei kažkokį sūrų patiekalą. Ne mano skonio, bet išgėriau du, nes Vainius išvis nėra šiltų gėrimų mėgėjas.


O čia - Rūkytos morkos ir kreminio sūrio mini sumuštiniai (aka vegan lašiša) (porcija - 4 sumuštiniai, čia dabar demo versija su 2)

K: Pagrindinis akcentas, turintis priminti lašišą, yra ilgai marinuota morka su jūržolėm, primenanti, kad fantazijai ribų nėra. Įkūrėja pasakoja, kad rūkytam skoniui išgauti naudoja rūkytą papriką. Ir iš tikrųjų - švelniai mena rūkytą lašišą, o konsistencija išvis wow. Man, kaip ex-lašišos-gerbėjai iš Klaipėdos, visai suvirpino širdį. Tereiktų dar šiek tiek daugiau druskos iki pilnos laimės.

V: Man skonis taip pat puikus, tik gaila, kad morkos ištirpsta burnoje labai greitai, o tada lieka tik daug duonos su padažu. Norėtųsi daugiau "lašišos" ir mažiau duonos. Bet šiaip užskaitau.


Cezario salotos su vegan parmezanu ir rūkyto, skrudinto tofu gabalėliais (aka bacon).

K: Labai geros salotos, stebėtinai "trū" ir sočios. Po sumuštinių ir salotų jau buvau visiškai soti. Patiko parmezanas ir bacon, na, jie sukuria tikrai įdomų Cezario salotų variantą.

V: Deja, nesu salotų mėgėjas, tai galiu tik pakomentuoti, kad labai skanūs duonos skrebučiai ir bacon.


Čia puikuojasi pagrindinis vakaro svečias - Plėšyto jackfruit'o burgeris su coleslaw salotomis (jei nežinojote, taip dabar fancy vadinamos kopūstų ir morkų salotos su majonezu, kaip senais gerais mokyklos valgyklos laikais), patiekiamas su salotomis ir keptom bulvytėm. 

K: Na, man duonvaisis visada patinka, tik šįkart jis toks minkštokas, dėl to šiek tiek keistas. Patiko, kad bandelė stangri, tvirta ir kad didelis jis.

V: Turėjau menkų problemų, kad varva labai ir dėl to sunkiau valgyti. Taip pat nelabai patiko, kad nėra aiškaus maltinuko viduje, o duonvaisio gabalėliai. Aš labiau už tradicinį burgerį su aiškiai išreikštais skirtingos tekstūros sluoksniais. Bet skonis patiko, įdomu, kad iš jackfruit'o ir likau sotus. Reikės būtinai išmėginti ir kitus burgerius. 


Ir, desertui - Panna Cotta su aviečių uogiene ir šilkmedžio uogomis

K: Sakyčiau, labai standartinis Panna Cotta, tik šiek tiek lengvesnis, kadangi iš kokosų pieno. Įkūrėja Gintė minėjo, kad desertai čia bus dienos (pyragai, tortai) ir Panna Cotta turėtų visad būti. Tikisi, kad desertus visada pavyks gaminti patiems ir nereikės Chaikos pagalbos.

V: Patiko.

Na, ir pabaigai - tikrai norėsis dar grįžti čia ir tikėtis, kad ši vieta išsilaikys. Potencialo turi.

Vegan verdiktas

Maistas - 9/10
Vegan friendly - 10/10
Aptarnavimas - 10/10
Aplinka - 8,5/10

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą