2018 m. vasario 4 d., sekmadienis

Korėjietiškas tofu

Kuomet parduotuvėje atrandi kažkokį nematytą azijietišką daiktą, tai negi jo neišbandysi? Taip namo atkeliavo kažkuriame prekybos centre rasta dėžutė korėjietiško Ssamjang padažo. Ilgai ji tupėjo lentynoje ir laukė savo eilės būti suvalgoma, kol galiausiai vieną dieną, kai atsibodo beveik viskas, ką valgiau anksčiau, atėjo laikas kažką pasigaminti su šiuo reikalu!

Šiaip ssamjang pasta yra skirta naudoti kaip padažą, tačiau norėjosi ko įdomesnio nei šiaip mirkyti kokią daržovę į tą mandrą reikalą, todėl kiek pasidomėjusi korėjietiško maisto ruošimo ypatumais, nusprendžiau sugalvoti ir sukombinuoti ką įdomesnio. Radau, jog nemažai maisto patiekiama suvynioto į salotų lapus, tad pritaikiau šią tradiciją ir savo kūrybai. Štai kas pavyko:


Reikės:

1/2 dėžutės ssamjang pastos (~4 šaukštai)
1 pakelio tofu
1/2 morkos
1 šaukšto sojos padažo
žiupsnelio česnakų granulių
žiupsnelio malto imbiero
bet kokių mėgstamų ryžių
salotos lapų
sezamų (ar kito) aliejaus kepimui

Paruošimas:

Susipjaustyti tofu kubeliais ir šiek tiek pamarinuoti - apvolioti marinate, sumaišytame iš sojos padažo ir prieskonių.
Kol tofu marinuojasi, užkaisti virti ryžius, nuplauti salotų lapus ir padėti ant virtuvinio rankšluosčio, kad šie pradžiūtų.
Šiaudeliais supjaustykite morką. 
Keptuvėje įkaitinkite aliejų ir pakepinkite morkas. Tada sudėkite tofu kubelius, pamaišykite ir leiskite tofu kiek paskrusti. Tuomet sukrėskite ssamjang pastą, gerai išmaišykite ir patroškinkite viską ~5 minutes ant vidutinės ugnies. 
Sudėkite troškintą tofu, ryžius ir salotas į lėkštę, o valgykite pasigaminę sumuštinį su ryžiais ir tofu, susuktą salotos lape. Keista? Taip. Skanu? Taip!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą