2018 m. sausio 23 d., antradienis

Tailandietiškas karis


Reikės (2 porcijoms):

1 ryšulėlio ryžių makaronų (naudojau ~80 g udon)
1 nedidelės morkos
100 g tofu
geros saujos špinatų
šaukštelio raudonosios kario pastos
šaukštelio kokosų aliejaus
1 nedidelio raudonojo svogūno
1 šviežio čili
skardinės kokosų pieno
poros šakelių šviežios kalendros

Paruošimas:

Susmulkinti svogūną, nuskusti ir šiaudeliais supjaustyti morką, susmulkinti čili pipirą, supjaustyti kubeliais tofu. Nuplauti ir padėti pradžiūti špinatus.

Užkaisti vandenį, kuriame virsite makaronus.

Wok ar kitoje gilioje keptuvėje įkaitinti kokosų aliejų ir pakepinti ant lėtos ugnies svogūną, kol šis ims karamelizuotis. Tada įkrėsti kario pastos ir viską gerai išmaišyti, kol keptuvėje rasis daugiau mažiau vienalytis darinys su svogūnų gabalėliais. 

Sudėkite virti udon (ar kitus) makaronus. 

Padidinti ugnį, sumesti morkas, tofu ir čili. Pakepinti ~5 minutes. Supilti kokosų pieną, špinatus, gerai išmaišyti ir leisti paburbuliuoti dar 3-5 minutes.

Į dubenėlius sudėti išvirusius makaronus, ant jų supilti karį. Viršų pabarstyti šviežia kalendra.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą