2018 m. sausio 12 d., penktadienis

Šokoladinis tortas



Reikės:

(Biskvitui)
2 stiklinių miltų
2 stiklinių augalinio pieno
1 arbatinis šaukštelis kiaušinio pakaitalo
1 stiklinės cukraus
1/2 stiklinės rapsų aliejaus ar 2 šaukštų kokosų sviesto
1/2 stiklinės kakavos
1 a.š. kepimo miltelių
1 a.š. sodos
1 a.š. citrinos sulčių
+ šiek tiek rapsų ar kokosų aliejaus kepimo skardai patepti
bonus: galite dėti ir 2 šaukštus tirpios kavos, paversdami desertą kavos tortu!

(Kremui)
250 g šviežių datulių
3 šaukštai vegan šokoladinio sviesto
bonus: galite šokoladinį sviestą keisti riešutų sviestu ir gauti riešutinį kremą :)

(Papuošimui)
mėgstamų vaisių, uogų, riešutų, gėlių ir t.t.
Naudota: avietės, mėtos, moliūgų sėklos ir lukštentos "Hempus" kanapių sėklos

Paruošimas:

Sumaišyti visus biskvito tešlos produktus ir gerai išplakti, kad neliktų jokių gumulėlių, o pati tešla prisisotintų oro burbuliukais.

Įkaitinti orkaitę iki 180°C temperatūros.

Ištepti "atsisegančią" skardą (naudojau 19 cm skersmens) augaliniais riebalais. Supilti tešlą ir pašauti kepti į orkaitę ~30 minučių (reikėtų pastebėti kaip kepa, mat kepimo laikas priklauso nuo orkaitės ir net nuo oro drėgnumo; kuomet biskvitas gerai iškyla, o bedant į jį medinį iešmelį jis lieka sausas, tuomet biskvitas - iškepęs!). Iškepus išjungti orkaitę, lengvai ją praverti ir palikti biskvitą aušti.

Kremą paruošti paprasta kaip 2x2: pašalinate datulių kauliukus, sudedate datules ir sukrečiate kremą į maisto trintuvę ir trinate iki vienalytės masės.

Atšalusį biskvitą padalinate į 3 "aukštus" (perpjaunate horizontaliai). Pertepate tortą ir "sulipdote" atgal. Tada galite dar jį visą aptepti kremu, papuošti vaisiais, uogomis, riešutais ir kitais skanėstais bei pradėti šventę ar šiaip puikią dieną nuostabiu tortu!



Komentarų nėra:

Rašyti komentarą