2017 m. gruodžio 30 d., šeštadienis

Veganiškų produktų degustacija Rimi

"Ką valgo veganai" komanda buvo pakviesta į latvių įmonės "Good Life Solutions", gaminančios bei importuojančius veganišką maistą, produktų degustaciją. 

Ragavome daugiau nei 50 produktų - veganišką sūrį (mocarelą, čedarį, parmezaną, "ožkos" sūrį, sūrį picoms ir kt.,), įvairius mėsos pakaitalus (keletos rūšių "Daktariško" tipo dešrą, "burgerius", mėsos kukulius, pjausnius ir t.t.), įvairias užtepėles, humusą, padažus, majonezą, desertus. 

Kai kuriais iš šių produktų jau prekiaujama Lietuvoje, kiti prekystalius pasieks po Naujųjų metų. Dar kiti kovos dėl savo kelio į Lietuvos gyventojų skrandžius.


Paruošti karšti patiekalai (pusfabrikačiai)


"Vegan Deli" sūriai ir dešros nebuvo labai ypatingos (kiek kalbėjau ir su kitais ragautojais), tačiau kas tikrai džiugina - tai šilto maisto paruoštukai tingioms dienoms. Visokių skonių, įvairių tekstūrų, skirtingoms progoms. Kai kurie labai primena mėsos patiekalus.

Kukuliukai


Degustacijos favoritai (ne mano vienos) - puikieji "Vegan Deli" kukuliukai. Jie - mėsingi, sunkūs, sotūs ir kupini skonio. Kam patinka kotletai, kukuliai ir panašūs dalykai, tikrai patiks. Taip pat jie prieinami ir burgerio maltinuko formos.

Padažai


Taip pat latviai pristatė 3 įdomius padažus, kurie Rimi lentynas pasieks 2018 m., po naujųjų metų. Tai - "medaus" garstyčių, miso imbiero ir, nepatikėsit - mėlynojo pelėsinio sūrio skonio ("Vegan blue cheese")! Paskutiniojo ypač laukiu ir tikrai žinau, kad jis įneš naujų skonių į mano virtuvę.

Kažkada, ankstyvaisiais 2010-taisiais veganaujant, juokavau, kad trūksta tik 3 vegan dalykų: sūrelių, krevečių ir pelėsinio sūrio. Pasirodo, čia ne utopija ir visa tai jau yra!!

Saldumynai


Taip pat begal nustebino sūrieji saldumynai. Taip! Sūrieji saldumynai. Įsivaizduokit snikerį su sūriais žemės riešutais - tokie jie - nustebina. Įmonės direktorius Dinars juokavo, kad jie labai tinka prie viskio. Man tai net nesvarbu, prie ko - jie tinka prie visko! Deja, jų likimas Lietuvos rinkoje dar neaiškus, bet tikėsimės geriausio.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą