2017 m. gruodžio 26 d., antradienis

Dalis maximos veganiško raciono

Gourmet Green, tiekiantys veganiškus produktus į parduotuves "Maxima", pasiūlė paragauti dalį jų produkcijos. Įdomiausia jų gaminiuose pasirodė tai, kad produktai pagaminti iš lubinų sėklų - net nežinojau, kad tai įmanoma! 


Saulėgrąžų užtepėlė su džiovintais pomidorais ir baziliku



Nors nesu užtepėlių mėgėjas, bet užtepelėms su džiovintais pomidorais visada padarau išimtį. Nenuvylė ir šita. Tai - kreminė, bet kartu ir šiek tiek crunchy užtepėlė, kurioje dera ne tik skanieji džiovinti pomidorai (jų gabalėliai), bet ir nesmulkintos saulėgrąžos bei skonio gamą užbaigia bazilikas.

Ekologiškas lubinų kepsnys


Jeigu pabodo vien soja ir seitanas, bet ir nesinori daržovių, yra ir dar vienas pasirinkimas - lubinai (kad ir kaip keistai tai skambėtų)! Šis sotus kepsnys yra vientisos tekstūros, švelnaus skonio ir nesistengia būti pakaitalu ir žūtbūt priminti mėsos patiekalo skonį. Komplimentas už buvimą savimi.

Veganiškas šokoladinis pyragas "Crazy cake"



Žymusis veganiškas pyragas (pirmasis Lietuvoje tortas, kurį galima įsigyti ir prekybos centruose) didelio įspūdžio nepadarė. Šiaip su juo lyg ir viskas gerai (sluoksniuotas, šokoladinis, latviškas), bet su juo mane (ir kitus, su kuo apie jį kalbėjau) sieja keisti santykiai - jis yra tas retas atvejis, kai pyrago nesinori pabaigti... Pirmas kąsnis atrodo daug žadantis, antras - vidutinis, o sekančio ir nebesinori.

Lubinų ledai


Dviejų skonių lubinų ledai - braškiniai ir šokoladiniai. Nors jie geriau už šerbetinius vaisinius ledus, bet neprilygsta ledams iš sojų ar ryžių pieno (nors žmona nesutinka, nes bent jau šokoladiniai jai tikrai lygiaverčiai). Smagu tik tai, kad jie ne tokie saldūs kaip mūsuose šiuo metu prieinami ledai. Problema su braškiniais yra ta, kad jie turi keistą poskonį, tad rinkčiausi šokoladinius.

Ir čia tik maža jų asortimento dalis! O kokie jūsų favoritai iš Maximose prieinamo veganiško maisto?

1 komentaras:

  1. įpakavimą lubinų kepsnio būtų naudinga pamatyti, taip pat nuorodą kuriame skyriuje kavojasi

    AtsakytiPanaikinti