2017 m. lapkričio 14 d., antradienis

Pusryčiai su "Bioteka"

Tie, kurie negali gyventi be pusryčių, bet tingi keltis geroookai anksčiau prieš darbą / paskaitas / pamokas, visada gali džiaugtis gausybe greitai paruošiamų pusryčių. Net ir veganai!

Manote, sausi pusryčiai su pienu - ne jiems? Ot ir klystate! Valgant dribsnius su augaliniu pienu (arba, kaip kad reikalauja įvairios tarnybos - augaliniais gėrimais) dienos pradžia dar smagesnė: ne tik skani, bet ir sveika bei etiška!

Kelias savaites savo dribsnius gardinau augaliniais (ne)pienais iš "Biotekos". Paragavau jų net tris - migdolinį, kokosinį ir anakardžių. Ir visi jie buvo nepaprastai skirtingi - štai jums, gyvūninio pieno vartotojai - kiek smagios įvairovės prarandate!



Migdoliniame gėrime paskandinti dribsnius buvo gan įdomu, mat šis (ne)pienas - laabai tirštas ir sodrus, tad dribsniai jame mirko kaip kokiame jogurte. Kita vertus, "Isolos" migdolinis gėrimas nebuvo neriebus, todėl visai patiko, nepaisant to neįprasto klampumo. Įsivaizduoju, jog jis labai tiktų vasaromis, kuomet į augalinius pienus mėgstu paskandinti kur kas geresnius daiktus, nei dribsnius: braškes ir mėlynes!



"Isola" kokosų ir ryžių pienas buvo tikra priešingybė migdoniniam: nors tikėjausi, jog jis bus tirštokas ir riebokas, tačiau iš tiesų jis panašėjo į kokosų vandenį, o ne į pieną ar kremą: labai lengvas, skystutėlis kaip vanduo, užtad skonis - turtingas: jame jautėsi išraiškingas kokosas, ir visiškai nesijautė man nepatinkantis ryžių pienų "sausumas". 



Įdomiausias iš "Isola" augalinių pienų buvo anakardžių ir kokosų: jį ragaujant niekaip nepavyko iškrapštyti iš gavos minties, kad geriu skystą veganišką žaliavalgišką anakardžių "sūrio" tortą : ) Labai desertiškas ir labai skanus.




Na, o ką dar galima užpilti augaliniais pienais? Be abejo - vadinamuosius "miuslius", arba sveikesn5 pusryčių dribsnių variantą. "Bioteka" siūlo "Rapunzel" ekologiškus dribsnius su džiovintais vaisiais. Jų kiekis čia sudaro net 40 proc.! Tarp avižų ir kviečių dribsnių čia rasite ir figų, abrikosų, razinų, linų sėmenų ir saulėgrąžų sėklų. Šie dribsniai turi daug "kūno" - skaidulų, bet kuklų skonį -jame vienintelės išsiskiriančios ir iššokančios natos yra džiovintų vaisių ir razinų. Žmonėms, kurie mėgsta ryte valgyti švelnų maistą ir susirinkti savo rytinius vitaminus jie tiks nuostabiai.


Šių produktų ieškokite "Biotekos" parduotuvėse:
Vilniuje - Klaipėdos g. 3, PC OZAS (Ozo g. 18) ir PC NØRDIKA (Vikingų g. 3)
Kaune - Laisvės al. 69
Klaipėdoje - PC HERKAUS GALERIJA (Herkaus Manto g. 22)

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą