2017 m. spalio 2 d., pirmadienis

"Rapunzel" riešutų kremai

Riešutų kremai primena vaikystę - kai nupirkdavo šokoladinio kremo, padėdavo į aukščiausią lentyną, kad nepasiektumei ir vieno pirštu nekabliuotumei, bet... imdavai taburetę ir karts nuo karto pasilipus vogdavai po "antpirštį" to saldumyno...

Suaugus saldūs riešutiniai kremai pusryčiams ar vakarienei atrodo keistai - visgi dažniau tenka virtis košes ar skubant teptis nesaldžius sumuštinius, tačiau retsykiais galima padaryti išimtį ir papusryčiauti vaikiškai saldžiai.

Šią savaitę kelias dienas ant pusryčių stalo su arbata tupėjo ir saldūs pusryčiai: skrebutis ar itališkos duonos riekė su riešutiniu kremu. Galbūt kasdien taip ir valgyti ir nederėtų, bet skubant, turint daug darbų, reikalaujančių daaaar daugiau energijos, saldumynais pradėti dieną nėra jau taip blogai.

"Rapunzel" anakardžių kremas (250 g)

Pirmąją dieną paragautas buvo ekologiškas "Rapunzel" firmos anakardžių sviestas iš "Biotekos". Nežinau kodėl, bet man riešutų sviestai siejasi su bet kuo, tik ne su saldumynais. Todėl teko nustebti, kuomet laižant anakardžių kremo likučius nuo peilio (ups!), pasitiko saldesys. 

Kremas gan skystas, savo tekstūra ir spalva primena kūdikių tyreles. Jo sudėtis uoliems sveikuoliams veikiausiai nepatiks (66 % anakardžių riešutų + nekaitintas palmių aliejus*, cukranendrių cukrus, jūros druska), bet ne sveikuoliams ir ne kasdien - kodėl gi ne? Juo labiau, jog anakardžių kremas turtingas magniu, vitaminais B1 ir E. Taip pat turėdamas daug riebalų, jis taikosi ir į naujausias mitybines madas. 

Be užimtadienių, toks riešutų kremas turėtų būti labai geras draugas ir kelionėse - nesunkiai paruošiamas (tiksliau - iš esmės nereikalaujantis jokio paruošimo), didelės energinės vertės jis galėtų greitai užpildyti skrandžius ir suteikti jėgų nuotykiams. O taip pat galėtų patikti ir smaližiams vaikams - nė neabejoju, jog saldus anakardžių kremas ant trapučio yra daug geriau nei visokie ten glaistyti sūreliai ir supersaldžios varškytės: tiek sveikatos, tiek gyvūnų gerovės prasme.

"Rapunzel" šokoladinis lazdyno riešutų kremas "Samba dark" (250 g)

Atsipeikėjus nuo saldumų, kitą dieną sėdau prie antrojo kremo - "Rapunzel" firmos  juodojo šokolado, riešutų ir nugos kremo "Samba dark". Šis ne toks saldus kaip pirmasis, jaučiasi ir šokolado kartumas, ir lazdyno riešutų švelnumas. Šiek tiek tvirtesnės konsistencijos jis turėtų ne tik puikiai tepliotis ant duonos gaminių, bet ir virsti sausainių ar kepinių pertepimu. 

"Samba dark" sudėtis vėlgi nėra baisiai sveikuoliška (kam tai svarbu). Bet kadangi man - nesvarbu, tai dėl to sau galvos nesuku. Nesiūlau sukti ją ir kitiems. Juo labiau, kad 45 % lazdyno riešutų, 15 % kakavos miltelių, burboninė vanilė, cukranendrių cukrus ir palmių riebalai* tikrai nėra tai, kuo reiktų labai baisėtis. Svarbiausia tai, kad toks kremas taip pat yra puikus (ir skanus!) energijos šaltinis, turi daug vitamino E, geležies (!), magnio ir kalcio. Be to, kremas yra itin stipraus ir sodraus skonio, tad ir su didžiausiu potraukiu saldumynams niekaip nepavyktų jo suvalgyti per daug.

Todėl jei pusryčiaujant ar užkandžiaujant atsibos sūrumas, drąsiai mėginkite kuriam laikui paįvairinti savo mitybą energijos suteikiančiais saldžiais riešutiniais kremais.
Jų ieškokite "Biotekos" parduotuvėse:
Vilniuje - Klaipėdos g. 3, PC OZAS (Ozo g. 18) ir PC NØRDIKA (Vikingų g. 3) 
Kaune - Laisvės al. 69 
Klaipėdoje - PC HERKAUS GALERIJA (Herkaus Manto g. 22)

* Kremuose naudojami palmių riebalai yra iš sertifikuotų ekologinių ūkių, todėl yra draugiški žmogui, gamtai ir gyvūnams.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą