2017 m. spalio 22 d., sekmadienis

Kiniškas stir-fry su soba makaronais

Kiniški stir-fry yra labai universalūs patiekalai, kurie visiškai pritaikomi prie Jūsų turimų produktų. soba grikių makaronai gali būti pakeisti paprastais kiniškais ar stikliniais makaronais. 

Iš principo šiam patiekalui svarbūs keli dalykai: sezamo aliejus, kuris suteikia specifinį salyklišką kvapą bei daugelyje kiniškų patiekalų naudojamas mišinys, suteikiantis gerai pažįstamą skonių paletę.



Reikės (3-4 porcijoms):
2 morkų
1/2 Pekino kopūsto
1 mažo brokolio
2 ryšulėlių grikių makaronų
šlakelio sezamų aliejaus

Taip pat galima naudoti kitas kietos konsistencijos daržoves (pvz. mažuosius kukurūzus, bambukus ir t.t.), tofu, tempeh. Pagrindinė taisyklė yra bet kokių naudojamų dažovių dydis – tiek morkos, tiek kitos daržovės turi būti supjastytos šiaudeliais bet sąlyginai stambiai, kad išsaugotų traškumą.

Kiniškam padažui reikės:

šaukšto rudojo arba paprasto cukraus
pagal skonį - čili dribsnių ar šviežių čili
šlakelio sojos padažo
žiupsnelio malto ar šviežio kapoto imbiero

Paruošimas:

Gaminimo pradžioje į wok keptuvę įpilikite sezamų aliejaus, užkaitinkite jį ant aukštos ugnies, sudėkite svogūnus ir čili gabaliukus. Šiems parudus ir įgavus aštrumą, sumažinkite ugnį. Tada sudėkite daržoves ir nuolatos maišydami kepkite jas 5-7 minutes ar ilgiau, priklausomai nuo Jūsų ruošiamo maisto kiekio bei wok keptuvės dydžio.
Kol kepa daržovės, pagal instrukcijas paruoškite soba ar kitus makaronus.

Tada pasiruoškite padažą - į kepančias daržoves suberkite cukrų, sudėkite čili gabaliukus, apibarstykite imbieru ir įpilkite sojos padažo. Sumašykite viską, sudėkite paruoštus makaronus (arba pateikite juos atskirai).

Tai nėra patiekas, bet paprasta koncepcija, kurią galima keisti visais įmanomais būdais su visais įmanomais ingredientais!

Skanaus!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą