2017 m. rugsėjo 4 d., pirmadienis

Dzūkiška grikių košė su grybais

Tęsiame savo rudeninę receptų temą ir siūlome pasigaminti itin greitą ir itin paprastą patiekalą - dzūkišką grikių košę! Jai prireiks vos kelių sudėtinių dalių, o ją pagaminti taip lengva, kad receptas bus įkandamas susipykusiems su virtuve, pradedantiesiems kulinarams ar net vaikams.

Šie metai derlingi ne tik voveraičių, bet ir ūmėdžių, kurios šįmet kaip reta sveikos ir gražios. Todėl košę gaminau su jomis. Tačiau receptui kuo puikiausiai tiks ir kiti miško grybai.


Reikės:

300-400 g nuvalytų grybų
1/2 svogūnų
alyvuogių (ar kito mėgiamo) aliejaus
žiupsnio druskos, pipirų
1 puodelio grikių

Paruošimas:

1. Smulkiai sukapoti svogūną.
2. Supjaustyti nedideliais gabalėliais grybus.
3. Užkaisti virti grikius.
4. Gilioje keptuvėje įkaitinti aliejų ir 3-5 minutes pakepinti svogūnus.
5. Suberti į keptuvę grybus (aišku, jei naudosite bobausius ar pan., tai pirmiausiai apdorokite juos taip, kaip priklauso) ir pakepinti su svogūnais ant silpnos ugnies apie 15-20 minučių.
6. Sūdytame vandenyje apvirti grikius - neleisti jiems "sukošėti", jie turėtų būti vis dar kiek kieti. Apvirus nupilti likusį vandenį ir palikti atidengtus, kol bus paruošti grybai.
7. Į apkepintus grybus su svogūnais suberti grikius, įberti pagal skonį druskos, pipirų, dar šiek tiek aliejaus, gerai išmaišyti ir patroškinti kelias minutes.
8. Valgyti! Galima pasigardinti augaline grietine ar jogurtu, arba tiesiog skanauti taip, kaip yra - paprastai, skaniai ir sočiai!

1 komentaras:

  1. " Į apkepintus grybus su svogūnais suberti grybus"... :) Grikius ;)

    AtsakytiPanaikinti