2017 m. rugsėjo 8 d., penktadienis

"Delta mityba": puikus maistas, vertas nuklydimo nuo kelio

Būdama didele azijietiško maisto gerbėja, stengiuosi išragauti visas jo naujoves Lietuvoje bei ieškoti skanėstų kelionių metu. O įvairių Azijos šalių užkandinės tik dygsta ir dygsta - veganai jau gali paskanauti pho ar gyoza koldūnų - kiek gi galima graužti tuos kiniškus baklažanus?..

Jau kuris laikas sekiau "Delta mityba" užkandinę feisbuko platybėse: norėjosi joje apsilankyti ir paskanauti šaolino sriubos, bet dėl man ne itin patogios vietos (Vilniaus Naujamiestis) apsilankymą vis atidėliojau. Užtai diena, kurią atsirado reikalų būtent ten, tapo dvigubai smagesne!

Loftų kiemuose (Naugarduko g. 41) pasislėpusią "Delta mitybą" rasti nebuvo itin paprasta, tačiau apėjusi ratą-kvadratą, užėjau vidun. Tiems, kas ten lankosi pirmą kartą pravartu žinoti, jog užsakymai priimami prie baro, todėl drąsiai eikite į kitą patalpą, kuri bent jau man iš pirmo žvilgsnio atrodė kaip virtuvė, į kurią lankytojams brautis nederėtų. Braukitės! Ir rinkitės pietus (o jie vis keičiasi)!

Gaila, tačiau baozi veganams tinkamos nebuvo (tešla su kiaušiniais), todėl užsisakiau koldūnų su grybais ir žemės riešutų padažu bei veganizuotos (į ją tiesiog nededa kiaušinio) šaolino sriubos su grybais. Toks pietų kompleksas kainavo 5 €. Maistas atkeliavo greitai ir sklandžiai - tik kitaip nei tūlas lietuvis įsivaizduotų, čia koldūnai yra užkandis, o sriuba - sotusis patiekalas.

Koldūnai su grybais (2 €)

Koldūnai buvo pa-sa-kiš-ki. Gan ilgai ragavau visokiausius rytietiškus koldūnus koldūnėlius, ieškodami tų, kurie man patiktų labiausiai. Ir pasirodo, nereikėjo trenktis į pasaulio kraštą, mat jų galima gauti čia, Lietuvoje. Švelnaus malonaus skonio ir puikios tekstūros tešla, turtingas grybų įdaras ir sodrus žemės riešutų padažas - tik tiek iki pilnos laimės man tą dieną ir tereikėjo. Pavalgyti tokios porcijos nepakaktų, užkąsti - pats tas. Bet manau, kad kitą sykį net pabūčiau keistuole ir imčiau tokių visas dvi kaip sočius ir superskanius pietus.

Šaolino sriuba su grybais (4 €)

Po tų nuostabių koldūnų, žymioji sriuba "nepramušė" ir paliko gerą, bet ne puikų įspūdį. Žinoma, jai nėra nė vieno priekaišto (nebent tai, kad ji vis kėsinosi mane aptaškyti) - skanus sultinys, dauuug jame plaukiojančių daržovių, makaronų, grybų. Įdomu buvo iš sriubos žvejoti paraugtus pomidorus ir agurkėlius. Pačiai tokia neįprasta variacija turbūt nebūtų šovusi į galvą, bet susivalgė tikrai maloniai. O kai dar labiau spustels rudeniškas šaltukas, tai valgysis ši sriuba dar maloniau.

Vis dėlto kol "Delta mitybos" vieta man vis dar labai nepakeliui, tad joje greitu metu tikrai neapsilankysiu. Tačiau žinau kur lėksiu pietauti, jei keliai vėl nuves į Vilniaus Naujamiestį. Darykite tą patį ir jūs.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą