2017 m. rugpjūčio 5 d., šeštadienis

Pica su voveraitėmis

Žinote, kuo gi man patinka antroji vasaros pusė? Ogi tuo, jog daržai lūžta nuo gėrybių, o miškai - nuo grybų! Lietingi orai nebuvo palankūs augti moliūgams, tad šaltuoju metų laiku teks rečiau valgyti moliūgų pyragus, tačiau lietų mėgstantys grybai orais džiaugiasi ir dygsta kuo puikiausiai.

Iš miško parsivežus šviežutėlių skanių grybų svarsčiau kaip įdomiau juos pasiruošti. Voveraitės su bulvėmis jau taip nusibodę... Todėl sumąsčiau, jog reikia jas paversti picos dalimi. Iš karto buvo aišku, kad su įprastais reikalais kaip, pvz. marinaros padažas, voveraitės greičiausiai nesusidraugaus. Todėl teko ieškoti geresnių sprendimų kaip gi susikonstruoti picą su voveraitėmis. Ir jie buvo atrasti!

Tiesa, reikia pažymėti, kad dėl mano (per) didelės meilės alyvuogių aliejui, jo nepagailėjau, todėl picos krašteliai neapskrudo. Aišku, jei turite tokius pat jausmus šiam nuostabiam alyvuogių reikalui, nesiūlysiu jo naudoti mažiau. Bet jei norite traškaus picos pado, nesekite mano (blogu?) pavyzdžiu ir leiskite krašteliams apskrusti.

Picos padą pasigaminti moka turbūt kiekvienas (tiek plonapadės, tiek storapadės), o tinginiai ar skubantys gali naudoti jau paruoštus padus. Todėl čia tik papasakosiu ką dėti ant to pado, kad paskui tektų džiaugtis atradus naują voveraičių valgymo būdą.


Reikės:

stiklinės šviežių voveraičių
5 džiovintų pomidorų
2-3 skiltelių česnako
gabalėlio vegan parmezano*
šlakelio alyvuogių aliejaus
raudonėlių ir čiobrelių

Paruošimas:

1. Nuvalykite voveraites ir šiukštu nepalikite jų mirkti vandenyje! Didesnes voveraites perpjaukite į kelias dalis.
2. Supjaustykite česnaką plonomis riekelėmis.
3. Supjaustykite smulkėliau džiovinto pomidoro gabalėlius.
4. Keptuvėn šliūkštelkite alyvuogių aliejaus ir jame pakepinkite česnako riekeles, kol jos apskrus ir virs traškučiais. Ištraukite jas iš aliejaus ir leiskite ataušti. Tame pačiame aliejuje trumpai (minutę ar dvi) pakepinkite voveraites, kad jos prarastų dalį vandens.
5. Sutarkuokite vegan sūrį stambia tarka.
6. Patepkite picos padą alyvuogių aliejumi, pabarstykite prieskoninėmis žolelėmis ir vegan sūriu.
7. Išdėliokite ant picos česnako traškučius, džiovintus pomidorus ir voveraites.
8. Pašaukite picą kepti į orkaitę ar krosnelę. Universalaus kepimo laiko nėra - maniškėje konvekcinėje krosnelėje pica iškepa per 7 (jei padas parduotuvinis) - 15 (jei padas namų gamybos) minučių. Turbūt taip pat gerai pažįstate ir savo orkaitę; o jei nepažįstate, tai, kad pica iškepusi, pasufleruos jos apskrudę krašteliai (nebent padarysite tokią pačią alyvuogių aliejaus nuodėmę kaip aš) ir gražiai išsilydęs sūris.

Skanaukite iškepusią picą - ji gan neįprasta, bet tikrai laaaabai skani. Bent jau man ji nuo šiol bus viena mėgstamiausiųjų!


* Primygtinai siūlau nenaudoti "Violife" picos "sūrių", nes jie dažniausiai picas tik sugadina... Geriau rinkitės brangesnį vegan-parmezaną ar gabenkitės įvairesnių sūrių iš užsienio. Šiai picai naudojau UK pirktą "Hard italian style" sūrį.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą