2017 m. birželio 3 d., šeštadienis

Aštri rytietiška sriuba

Dar visai neseniai užsinorėjus tailandietiško, vietnamietiško ar japoniško srėbalo galėjai ir galvą nusisukt kol surinkdavai visus reikalingus ingredientus. Kaip gerai, jog gastro-pokyčiai yra tokie spartūs, kad dabar gali tų srėbalų gauti ir kavinukėse bei restoranuose, o prekybos centrai netgi ima ir sukomplektuoja jiems reikalingus produktus, taip sutaupydami daug laiko ir nervų. 

Šios sriubos "gimimą" paskatino "IKI" prekybos centre (Kauno pilies) atrasta "Tailandietiškos sriubos" pakuotė, kurioje buvo 2 šalotai, 3 čili pipirai, kelios citrinžolės, imbiero šaknis ir laimas. Žinoma, iki kažko, panašaus į sriubą, dar daug ko trūko, todėl iš to pačio prekybos centro susirankiojau likusius produktus, iš kurių galėjo gimti kažkas panašaus į Pietryčių Azijos regiono sriubą.


Reikės (2 porcijoms):

2 citrinžolių
1/2 laimo
nedidelio gabalėlio imbiero šaknies
1 čili pipiro
2 kreivabudžių
1/2 pakuotės mažųjų kukurūzų burbuolių
kelių šakelių šviežios kalendros
2 plokštelių ryžių makaronų
1/2 daržovių sultinio kubelio

Paruošimas:

1. Visų pirma reikia pasiruošti sultinį - jo gamyba trunka gan ilgai. Į 1,5 l vandens įmeskite pusę sultinio kubelio, smulkintą imbierą, čili ir citrinžolę, virkite ant lėtos ugnies bent 30 minučių. Jei norite smagiau srėbiamo sultinio, tai imbierą ir citrinžolę įvyniokite į marlę, kad po to galėtumėte juos lengvai išimti.
2. Į apvirusį sultinį sudėkite pjaustytus grybus, šalotus ir kukurūzus. Virkite dar apie 15 minučių.
3. Greitai paruošiamus ryžių makaronus dėkite į dubenį ir paskandinkite išvirusiu sultiniu su daržovėmis ir grybais. įspauskite laimo sulčių, padabinkite kalendra.
4. Laimingi siurbčiokite sultinį ir graibykite sriubos turinį iš dubens lazdelėmis.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą