Pavasaris jau tuoj tuoj baigsis, tad pasinaudokite vis dar besitęsiančio smidrų sezono džiaugsmais bei pirmaisiais daržuose užaugusiais žalumynais ir pasigaminkite lengvas ir gaivias salotas su keptais smidrais.
Reikės:
1/2 ryšulėlio žaliųjų smidrų
krūvelės žalumynų iš daržo (salotų, šviežių burokėlių lapelių,
špinatų, baziliko, petražolių, krapų ir t.t.)
šaukšto lukštentų kanapių sėklų
šlakelio kanapių aliejaus
šaukšto veganiško salotų padažo
žiupsnelio druskos
2 česnako skiltelių
alyvuogių ar kito aliejaus kepimui
Paruošimas:
1. Nuplaukite smidrus ir nulaužkite sumedėjusias jų dalis. Teko girdėti, jog smidrai neskanūs, nes toks jausmas, kad graužtum pagalį. Ne, tokio jausmo būti neturi - ir nebūna, jei smidrai paruošti tinkamai. Tą padaryti labai paprasta: imate smidrą už abiejų galų ir lenkiate, kol jis lūžta. Ir lūžta jis ten, kur reikia - apatinė sumedėjusi dalis keliauja į šiukšliadėžę, o viršutinė lieka tinkama valgymui.
Nuplaukite visus žalumynus ir palikite nuvarvėti.
2. Jei turite grilį, smidrus galite kepti ant jo - tada reikia juos nusausinti ir apvolioti aliejuje su trintu česnaku ir druska bei kepti vartant apie 10 minučių. Jei griliaus neturite, smidrus kepkite keptuvėje - šliūkštelkite šlakelį aliejaus, sudėkite nusausintus smidrus, apibarstykite druska ir kapotu česnaku, ir pavartydami kepkite apie 10 minučių.
3. Kol smidrai kepa, paruoškite salotas: suplėšykite stambesnius lapelius, sukapokite prieskonines žoleles. Sudėkite viską į dubenį, apšlakstykite salotų padažu, kanapių (ar kitu) aliejumi, apibarstykite lukštentomis kanapių (o gal ir kitokiomis į salotas tinkančiomis?) sėklomis.
4. Keptus ir kiek praaušusius smidrus dėkite ant salotų, arba supjaustykite ir į salotas įmaišykite.
Skanaus!
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą