2017 m. gegužės 27 d., šeštadienis

Gaivios salotos su smidrais

Pavasaris jau tuoj tuoj baigsis, tad pasinaudokite vis dar besitęsiančio smidrų sezono džiaugsmais bei pirmaisiais daržuose užaugusiais žalumynais ir pasigaminkite lengvas ir gaivias salotas su keptais smidrais.


Reikės:

1/2 ryšulėlio žaliųjų smidrų
krūvelės žalumynų iš daržo (salotų, šviežių burokėlių lapelių, 
špinatų, baziliko, petražolių, krapų ir t.t.)
šaukšto lukštentų kanapių sėklų
šlakelio kanapių aliejaus
šaukšto veganiško salotų padažo
žiupsnelio druskos
2 česnako skiltelių
alyvuogių ar kito aliejaus kepimui

Paruošimas:

1. Nuplaukite smidrus ir nulaužkite sumedėjusias jų dalis. Teko girdėti, jog smidrai neskanūs, nes toks jausmas, kad graužtum pagalį. Ne, tokio jausmo būti neturi - ir nebūna, jei smidrai paruošti tinkamai. Tą padaryti labai paprasta: imate smidrą už abiejų galų ir lenkiate, kol jis lūžta. Ir lūžta jis ten, kur reikia - apatinė sumedėjusi dalis keliauja į šiukšliadėžę, o viršutinė lieka tinkama valgymui.
Nuplaukite visus žalumynus ir palikite nuvarvėti.
2. Jei turite grilį, smidrus galite kepti ant jo - tada reikia juos nusausinti ir apvolioti aliejuje su trintu česnaku ir druska bei kepti vartant apie 10 minučių. Jei griliaus neturite, smidrus kepkite keptuvėje - šliūkštelkite šlakelį aliejaus, sudėkite nusausintus smidrus, apibarstykite druska ir kapotu česnaku, ir pavartydami kepkite apie 10 minučių.
3. Kol smidrai kepa, paruoškite salotas: suplėšykite stambesnius lapelius, sukapokite prieskonines žoleles. Sudėkite viską į dubenį, apšlakstykite salotų padažu, kanapių (ar kitu) aliejumi, apibarstykite lukštentomis kanapių (o gal ir kitokiomis į salotas tinkančiomis?) sėklomis.
4. Keptus ir kiek praaušusius smidrus dėkite ant salotų, arba supjaustykite ir į salotas įmaišykite.

Skanaus!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą