2017 m. balandžio 29 d., šeštadienis

"VitaSnack" džiovintų vaisių, daržovių ir uogų užkandžiai

Šiandien "Ką valgo veganai?" nori pristatyti dar vieną užkandį iš Livinn - Sveiki produktai parduotuvių tinklo: ragaujame "VitaSnack" ekologiškus džiovintus vaisius ir daržoves (yra ir džiovintų uogų!). Kuo gi jie ypatingi? Ogi tuo, jog užkandžiai buvo paruošti ypatinga džiovinimo technologija, t.y. buvo džiovinti žemoje temperatūroje, todėl yra tinkami ne tik veganams ir sveiko maisto gerbėjams, bet ir žaliavalgiams. Tokiu būdu džiovinti augalai išlaiko daugiau naudingųjų medžiagų, o pačiame užkandyje nėra jokio pridėtinio cukraus, druskos ar kitų priedų. Grynų gryniausi produktai ir nieko daugiau, todėl puikiai tiks tiems, kurie piktai šnairuoja į ilgas sudėtis etiketėse: pavyzdžiui, "VitaSnack" saldžiosios bulvės traškučių sudėtis yra... viena saldžioji bulvė. Viskas!

Traškios džiovintos ekologiškos saldžiosios bulvės "VitaSnack", 26 g, 2,83 €

Vienoje pakuotėje saldžiosios bulvės traškučių rasite 1 džiovintą bulvę arba 26 gramus užkandžio. Iš visų išragautų užkandžių, pastarasis buvo pats saldžiausias - net ir po kurio laiko burnoje buvo jausti tą bulvės saldumą... Todėl veikiausiai tai turėtų būti puikus sukčiavimo būdas tiems, kas mėgsta saldumynus, tačiau nenori prisikimšti tortukų, pyragaičių ir kitų nuodėmingų dalykų. Traškučiai lengvi, kiek kietoki, tačiau krimstelėjus ima pamažu tirpti burnoje. Tinka kramsnoti vienus, bet ant pakuotės rekomenduoja jų dėti į salotas, padažus, sriubas, naudoti kaip garnyrą ar pagardinti sumuštinius. 

Traškūs džiovinti svogūnai "VitaSnack", 28 g, 2,37 €

Visai kitaip susivalgė džiovinti svogūnai. Šiaip jų geriau nevalgyti "einant į žmones", kadangi intensyvus svogūno kvapas džiovintame užkandyje dar stipresnis. Vis dėlto jei jau kramsnoti tuos svogūnėlius besižmonėjant - tą puikiai galima daryti bare, nes džiovinti svogūnai - nebloga užkanda. Tuo tarpu kelionėse autobusu ar lėktuvu bei pietų pertraukoje darbe ir universitete svogūnėliai ne tokia gera kompanija. Bet geriausias jų panaudojimo būdas - maisto ruošimas bei pagardinimas; kepinti svogūnai dažnai atsidurdavo mano ruošiamuose vegeburgeriuose, todėl ir šie svogūnų traškučiai tikrai nesunkiai ras vietos sumuštiniuose, pagardins spagečius ar praturtins kugelio skonį.

Traškūs džiovinti ekologiški ananasai "VitaSnack", 26 g, 2,76 €

Džiovinti ananasai buvo vieninteliai paragauti vaisiai. Išvaizda jie labai priminė voveraites, o skoniu, žinoma, kad ananasą. Skonis buvo intensyvus, labai intensyvus ir koncentruotas, burnoje pynėsi saldumas ir rūgštumas. Traškučiai buvo gan kieti, ypač didesni gabalėliai, taip pat valgant tapo lipnoki ir mėgino okupuoti visus tarpus tarp dantų bei už jų. Todėl kitąkart juos ragausiu pagal rekomendaciją - įmaišysiu į sojos jogurtą, pagardinsiu augalinius ledus, o galbūt papuošiu kokius saldžius kepinius.

Traškūs džiovinti ekologiški pomidorai "VitaSnack", 24 g, 2,95 €

Degustacijos nugalėtoju tenka paskelbti Poną Džiovintą Pomidorą. Jis smarkiai skyrėsi nuo mano mėgiamų (gal net mylimų) saulėje džiovintų pomidorų. Kuomet saulėje džiovinti pomidorai yra kietoki ir truputį guminiai, o saulėje džiovinti pomidorai aliejuje yra tokie nuostabūs, kad man sukelia nemenką priklausomybę (kaip reklamoje - kartą paragavęs, negali sustot), paragautieji "VitaSnack" pomidorai yra tarsi aukso vidurys: gan sotūs, sausi, todėl kiek išdžiovina burną, todėl jų neįmanoma persivalgyti. Valgomi jie tirpsta burnoje, o tada prasideda puikūs dalykai: iš pradžių jauti prinokusių pomidorų saldumą, tada švelnų rūgštumą ir lengvą kartumą, kol galiausiai supranti, kad jauti tai, ką japonai vadina umami. Kažkas nuostabaus. Net nežiūrėjau ir nemąsčiau kitų jų panaudojimo būdų, nes (ups) per porą kartų suskanavau visą pakelį. Niam!

Ieškokite "VitaSnack" žemoje temperatūroje džiovintų vaisių, uogų ir daržovių užkandžių Livinn - Sveiki produktai parduotuvėse arba įsigykite jų internetu.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą