2017 m. balandžio 6 d., ketvirtadienis

Vegan-bacon įvynioti kepti smidrai

Pavasarį galima atidaryti du puikius gastronominius sezonus: grilio ir smidrų. Vokiečiai dėl pastarųjų tiesiog kraustosi iš proto - nuo balandžio iki birželio vadinamuoju Spargelzeit metu jų suvalgoma daugybių daugybė.

Lietuvoje smidrai taip pat populiarėja (nors veikiausiai nuo jų dažnos viešnagės mūsų virtuvėse atbaido nemaža smidrų kaina), ir norėtųsi, jog jie taip pat pavasarį užkariautų visų, įskaitant ir vegan, restoranų bei užkandinių meniu.

Žinoma, smidrus galima nesunkiai pasiruošti ir namuose. Jei turite galimybę juos kepti grilyje - nuostabu, jei neturite - taip pat ne bėda. Tiks ir orkaitė. 

Kopijuodama grilį pamėgusią draugę, veganizavau populiarų bacon wrapped smidrų receptą. Jis visiškai paprastas, o rezultatas - tiesiog puikus!


Reikės (1 porcijai):

4 smidrų
4 tofu plėvių (galima pakeisti augalinio "kumpio" riekelėmis ar seitanu)
skysto dūmo
sojos padažo
česnako skiltelės
rūkytos ir saldžiosios paprikos miltelių
alyvuogių aliejaus
pipirų

Paruošimas:

Jei naudojate tofu plėves, tai jas užmerkti vandenyje porai valandų. Jei augalinius "kumpius", šį žingsnį praleiskite.
Tofu plėves/augalinį "kumpį" pamarinuokite valandą marinate iš sojos padažo, skysto dūmo, kapoto česnako ir prieskonių. Visko dėkite pagal skonį - vieni mėgsta jį stipresnį, kiti - silpnesnį. Liežuvis jums puikiai pasakys, ar marinatas geras!
Nulaužti sumedėjusius smidrų galus. Smidrus patepti alyvuogių aliejumi, apvynioti pamarinuotomis tofu plėvėmis/augaliniu "kumpiu" ir kepti grilyje 10 minučių arba įkaitintoje iki 200°C orkaitėje 12 minučių.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą