2017 m. kovo 25 d., šeštadienis

Bulvių kroketai su špinatais

Kuomet žiema jau pasibaigusi, bet pavasaris dar neatėjęs, panaši situacija nutinka ir maisto sandėliuke: dėžėse dar tupi pasislėpusios pernykštės bulvės, bet prekybos centrai jau siūlo šviežio derliaus daržoves. Prieš keliaudama pasveikinti besiženyjančių prietėlių, prisiminiau amerikietišką tradiciją apie "something old, something new", ir pritaikiau ją virtuvėje: iš pernykščio derliaus bulvių bei šviežių špinatų prikepiau skanutėlių kroketų!


Reikės: 

0,75 kg bulvių
3 šaukštų miltų
50 g špinatų
pagal skonį - druskos, pipirų, krapų
aliejaus kepimui

Paruošimas:

Nuskusti ir išvirti bulves. Palikti praaušti.
Suplėšyti špinatus smulkesniais skuteliais.
Sutrinti bulves į košę, suberti į ją prieskonius, miltus ir špinatus. Sudrėkinus rankas, iš visko suminkyti minkštą masę. Jei ji per trapi, per sausa, įpilti šiek tiek vandens.
Įkaitinti keptuvėje aliejų, formuoti kroketus (gaminau apvalius, bet galima ir "dešriškesnius", o jei labai norėsis, tai ir trikampius, kvadratus ar dar ką. Kepti kelis kartus apverčiant ant nedidelės ugnies, kol gražiai apskrus.
Norint "sveikuoliškesnio" varianto, galima kepti orkaitėje be riebalų (tereiks pabarstyti kepimo popierių miltais, kad kroketai kepdami nepriliptų).

Padažui puikiai tinka augalinė grietinėlė, augalinis jogurtas be priedų, bet kadangi tokių dalykų namuose nebuvo, tad alyvuogių aliejuje pakepinau svogūnus bei patroškinau viską su pievagrybiais ir pora šaukštų sultinio.

Skanaus!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą