2017 m. vasario 25 d., šeštadienis

Oranžinis risotto


Reikės:

1 puodelio ryžių
1 puodelio kubeliais pjaustyto sviestinio moliūgo
1 morkos
1/2 svogūno
100 ml augalinės grietinėlės
50 ml balto sauso vyno
gabalėlio vegan parmezano
kelių svogūno laiškų
1 daržovių sultinio kubelio
žiupsnelio druskos, pipirų, čiobrelių
šilto vandens
alyvuogių aliejaus kepimui

Paruošimas:

Susmulkinti svogūną, sutarkuoti morką.
Gilioje keptuvėje įkaitinti aliejų (jo nepagailėti!) ir ant lėtos ugnies pakepinti svogūną bei morkas. Šiems suminkštėjus, įpilti puodelį šilto vandens, įmesti sultinio kubelį, išmaišyti ir padidinti ugnį.
Kuomet sultinio kubelis ištirps, sumažinti ugnį, supilti ryžius (juos reiktų prieš tai praplauti vandeniu) ir gerai išmaišyti. Išgaravus vandeniui, supilti vyną, augalinę grietinėlę, suberti moliūgo kubelius, prieskonius ir dar sykį išmaišyti. Keptuvėje vėl nebelikus skysčio, įpilti šlakelį šilto vandens, išmaišyti, ir tą patį kartoti tol, kol daugiaryžis bus paruoštas (suberti ryžiai troškinasi apie 20 minučių). 
Pateikti užtarkavus vegan parmezano bei apibarsčius svogūnų laiškais (ar kitomis šviežiomis žolelėmis).

Skanaus!


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą