2017 m. sausio 22 d., sekmadienis

Vegan naujienos "Maximoje"

DĖMESIO! Perspėjimas silpnų nervų veganams! Bus aptarinėjami pusgaminiai, kurie tyčia sukurti kuo panašesni į mėsą, be to, dalis jų pagaminti iš sojos.

Žinoma, galima pradėti nuo jau kliše tapusio pasakojimo, kaip aš dar atsimenu tuos laikus, kai veganiško pasirinkimo Lietuvoje nebuvo ir apie visokias dešreles tekdavo tik svajoti... Arba galima tiesiog pasidžiaugti, kad "Maxima"ir toliau plečia savo asortimentą, skirtą specialiai veganams. 

Taigi, visoje Lietuvoje trijų X'ų "Maximose" galima rasti visai nemenką dešrelių, dešrų, kumpių ir burgerių pasirinkimą. (Fotografuota Klaipėdos Akropolio "Maximoje")


Šiek tiek liūdniau, kad kai kurie iš viršutinėje lentynoje matomų produktų nėra veganiški ir turi sudėtyje kiaušinių (o taip mažai trūko iki pilnos laimės). Kainos, žinoma, veganiškos, bet šiek tiek pigiau (iki 50 centų) nei alternatyvos, randamos Veggo parduotuvėje.  


V.: Sojos steiko sudėtis tokia, kaip ir tikėtina - beveik kiekvienas ingridientas iš organinių ūkių, minimaliai visokių priedų, bet, tuo pačiu, pagailėta ir prieskonių skonis visiškai blankus, tekstūra kaip šiek kietesnio tofu, tikrai nieko ypatingo.

K.: O man patiko. Taip, skonis gan neutralus, bet kiek verta tekstūra - kai viduje tiek daug gražių skaidulų!


V.: Daržoviu burgeris, kaip matosi iš nuotraukos, buvo valgytas neteisingai, todėl galima tik prognozuoti, koks būtų skonis, suvožus bandelėmis. Pats maltinukas ganėtinai trapus, neprimena mėsos pakaitalo. Tačiau viduje galima rasti įvairių skonių stambiai smulkintų daržovių.

K.: Patiks tiems, kam patinka minkšti daržovių maltinukai. Šiek tiek sausas man pasirodė, tai būtinai reikia padažo kokio. O gal simply not my type.


V.: Šie vištienos gabaliukai - vienas labiausiai nudžiuginusių atradimų - tiek skoniu, tiek besiplėšančia skaidulomis tekstura labiausiai vištieną primenantis kada nors ragautas pakaitalas. 

K.: Man irgi labai patiko šitas reikalas! Labai puikiai įsivaizduoju tuos gabaliukus kaip pagrindinius aktorius įvairiuose patiekaluose - nuo salotų iki grilio ar a'la kebabo.



V.: "Kiaulienos" kubeliai, pažiūrėjus į pakuotę, atrodė visai nieko ypatingo - kaip eilinė sojos ar seitano dešra, pjaustyta kubeliais ir chaotiškai išsimėčiusi savo dėžutėje, kurios du trečdalius sudaro oras. Tačiau nustebino jau vien sudėtis. Pasirodo, kubeliai pagaminti ne iš sojos, o iš, pagrinde, žirnių su morkomis. Jų skonis ryškiausias iš aptariamų produktų. Dar pridėjus guminiškumą kramtant,  jie tampa įdomiausiu "Maximos" repertuaro pasirinkimu.

K.: Labai smagiai kepami jie suskrudo, viduje likdami minkšti. Labai patiko savo skoniu.


V.: Dešrelės gana standartinės, žinoma, pranoksta Sojalitos, bet yra ganėtinai neutralios.

K.: O man šios a'la Frankfurter dešrelės savo tekstūra (stangri ir nesukrentanti, gaminant) ir skoniu puikiai varžėsi su Polsojos dešrelėmis iš Veggo, nepralenkdami tik rūkytų.

Apibendrinant, naujiena, be abejo, džiugina, ypač tuo, kad pasiekė visus didesnius Lietuvos miestus, o net ir turint alternatyvų Vilniuje, vištienos ir kiaulienos kubelių įsigyti užsuksiu dar ne kartą.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą