2017 m. sausio 22 d., sekmadienis

"Ruschin" spindulinių pupuolių trapučiai


Įvairiausi duoniukai ir trapučiai jau tapo gan įprastu lietuvių maistu: ar tai būtų pusryčių sumuštiniai su avokadu (ar ne tokiais veganiškais dalykėliais), ar tai būtų priešpiečiai su kava darbe pertraukos metu, ar lengva ir skrandžio neišpučianti vakarienė. Kartais tenka matyti ir mokyklinukus, rankose nešančius ne čipsų pakuotę, o ryžių trapučių maišelį. Taip nutinka net mokslevių ekskursijose, kuriose vos įsėdus į autobusą visi ima trauktis iš kuprinių ir šlamšti sumuštinius - žiū koks vienas kitas su tokiu pačiu džiaugsmu graužia ne buterbrodą, o traputį! Džiaukitės jūs, visi sveiko maisto gerbėjai, nes šis užkandis kelią į žmonių širdis per skrandžius jau rado.

O sveiko maisto gamintojai, nors ir įvedė naujų tradicijų į mūsišką mitybą, vis nenurimsta ir prisigalvoja naujų, dar įdomesnių produktų. Vienas iš jų - spindulinių pupuolių (dar vadinamų mung pupelėmis) traškučiai, gaminami "Ruschin" firmos. Jų degustaciją, kaip ir įprasta, pradedame nuo etiketės skaitymo. Trapučiams naudotos pupuolės buvo užaugintos bioūkyje, o patys trapučiai - kepti be aliejaus, kaip nurodyta vokiškoje etiketėje, neturi riešutų poskonio (hmm, riešutų skonis gali būti blogas dalykas?..) ir yra be gliuteno, kas labai svarbu celiakija sergantiems žmonėms.

Trapučių forma primena nedideles lėkšteles, tad jie galėtų tapti ir puikiu sumuštinukų pagrindu, tačiau trapučiai nebūtų trapučiai - taisyklingos lėkštelės patrupėjo ir ant mano stalo atsidūrė šiek tiek chaotišku pavidalu. Tačiau kadangi trapučius žadėjau kirsti su avokadų užtepu, jokių bėdų tai nesukėlė. 

Pakuotėje tupi 50 gramų trapučių - atrodo labai nedaug? Bet trapučiai tokie plonyčiai ir lengvučiai, tad nedidelis svoris - joks ne rodiklis. Ragauju traputį - jo skonis švelnus ir malonus, nejaučiu kitiems trapučiams būdingo įkyraus sausumo: šis lėtai ir maloniai tirpsta burnoje, tačiau nelimpa prie gomurio. Pupuolių gerbėjai veikiausiai atpažintų traputyje pasislėpusias mung pupeles, tačiau su šiuo japonišku skanėstu nesusipažinusiems veikiausiai tektų palaužyti galvą bei likti nustebintiems iš ko tie trapučiai gi pagaminti... Trapučiai vos vos pasūdyti jūros druska, bet tą irgi sunkoka pastebėti iš pirmo kąsnelio. Todėl galima jais ne tik skaniai ir sėkmingai kabinti guacamolę, bet ir kažką saldaus, gal kokį ankstyvą rudenį pasigamintą džemą?.. Arba galima jais nekabinti ir visiškai nieko - malonus, lengvas skonis vilioja pakuotę įsimesti į krepšį ir (slapčia) trapučiais užkandžiauti darbe, universitete ar mokykloje, o mažas svoris leidžia trapučius susipakuoti ir į kelioninę kuprinę - kas gali būti geriau jei ne sveikas, lengvas ir maistingas užkandis artėjančio pavasario atostogų metu?..

Spindulinių pupuolių trapučiai "Ruschin" (50 g)

Įrašas parengtas bendradarbiaujant su parduotuvių tinklu "Livinn - Sveiki produktai".
Jų produkcijos galima įsigyti parduotuvėse arba internetu.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą