2017 m. sausio 27 d., penktadienis

Rūkytos ausytės

Pagalvosite - jau visai išsikraustėme iš proto su savo receptėliais?

Ne, iš proto tikrai neišsikraustėme, gal net priešingai - artėjantis pavasaris (taip, dar toli, bet juk greičiau jis nei prieš mėnesį?) įkvėpė pasinerti į labiausiai neištyrinėtus vandenis bei ieškoti pačių netikėčiausių receptų bei veg-alternatyvų.

Tikrai ne vieną kartą ir ne du teko išpažinti savo niekaip neišblėstančią meilę rūkytiems dalykams ar tiesiog dūmo skoniui ir kvapui: pradedant rūkytais prekybcentrių gaminiais (tofu ar sojos dešrelėm) ir baigiant namūdiniais kūriniais, kaip, pvz. favorite tapusi dūminė moliūgų sriuba ar dūminiai kalafijorų kotletai. Deja, tačiau bėgant dienoms ir savaitėms, artėja ne tik pavasaris, bet ir daug baisesni deadline'ai, dėl ko gaminti maistą laiko lieka nedaug. Ir dar mažiau laiko lieka receptų kūrimui. Todėl tenka pasikliauti visut visutėlę išmonę ir prigalvoti pačių didžiausių keistenybių. Su didžiausiu džiaugsmu pristatome paskutinį išradimą - rūkytas ausytes!


Pripažįstame, pats užkandis neatrodo itin apetetingai, veikiau pretenduoja į patį negražiausią KVV patiekalą per visą blog'o gyvavimo istoriją (ei, gruodžio 18 d. mums suėjo 4 metai!). Tačiau ką čia prikūrėme nustebins (gal net sukels pyktį?) visus veganus ir neveganus. 

Tie, kas bent kartą buvo kokiame prastame alaus bare ar lietuviškame restoraniūkštyje, ar bent kartą dalyvavo kokiame giminių baliuje, tikrai yra ant stalo prie alaus užkandžių matę rūkytų kiaulių ausų. 

Kadangi veganai kitaip nei tie keisti balių dalyviai yra gan padorūs žmonės ir kiaulių ausų nevalgo, specialiai jiems sukūrėme patiekalą iš nekiaulės ausų. T.y. iš auricularia auricula-judae - grybo, dar vadinamo medžio, drebučių ar (ne visai mandagiai) žydo ausimi. Jei bent kartą valgėte grybų kinų restoranuose, tikrai šį puikuolį pažįstate. Ir prekybos centruose pasaulio virtuvės skyriuose nesunkiai rasite. O radę galėsite pasigaminti rūkytų ausyčių - kaip matote, pavadinimas visiškai nemeluoja!

Reikės:

6-8 džiovintų mu-err grybų
dubenėlio šilto vandens
šaukštelio rūkytos paprikos
šaukštelio alyvuogių aliejaus
  (vietoje paprikos ir alyvuogių aliejaus tinka šaukštas dūminio aliejaus)
žiupsnio druskos
1/2 šaukštelio česnakų granulių

Paruošimas:

Grybus sudėti į indą su vandeniu ir palaikyti kol išbrinks (min. 30 minučių).
Tada "įmasažuoti" ausytes prieskoniais, aliejumi, druska, ir palaikyti kokią valandą, kad pasimarinuotų. Galima jas dar pakepti 5 minutes labai karštoje orkaitėje (tada dūmo skonis įsigers dar geriau), bet jei neturite kantrybės - valgyti iškart.

Galiu kirsti lažybų, jog jūsų veidas atrodys itin įdomiai, kai pakramsnosite šių vegan rūkytų ausų!

Skanaus!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą