2016 m. gruodžio 9 d., penktadienis

Rūkytos kreivabudės aka "vegan bacon"

Kadangi labai labai mėgstu dūmo skonį ir kvapą, tai nuolatos mėginu naujas variacijas. Kažkodėl daug kam dūmas siejasi su mėsos gaminiais, nors pats savaime yra visiškai augalinis reikalas, tad tie, kuriems nepatinka veganiško maisto gretinimas su mėsišku, neturėtų baisiai pykti ant rūkytų kreivabudžių. Tai, kad amerikiečiai šį patiekalą vadina "vegan bacon" yra jų reikalas, o mums dėl to viso labo tik lengviau googlinėti receptus!

Šios rūkytos kreivabudės buvo "pirmas blynas", tad pateiktos neįmantriai. Esu įsitikinusi, jog jos puikiausiai tiktų prie britiškų pusryčių, taip pat į vegeburgerius o gal net ant picos?


Reikės (3-4 porcijoms):

1 pakuotės kreivabudžių
1 šaukštelio rūkytos paprikos miltelių
pagal skonį druskos
2 šaukštų alyvuogių ar kokosų aliejaus
žiupsnelio česnakų granulių

Paruošimas:

Nuplauti ir nusausinti kreivabudes.
Iš aliejaus, druskos ir prieskonių išmaišyti marinatą. 
Supjaustyti kreivabudes juostelėmis ir sudėti į dubenį.
Užpilti grybus marinatu ir gerai išmaišyti, paminkyti rankomis, kad pasidengtų dūūūūmais! Palaikyti ir leisti pasimarinuoti bent 15 minučių.
O tolesnis paruošimas priklauso nuo jūsų: grybus galima kepti paskleistus ant folijos orkaitėje (~180°C ir kepti ~10 minučių), kepti [mikrobangų] krosnelėje (~7 minutes), ar kepti keptuvėje (ant vidutinės ugnies, ~10 minučių). Rezultatas visais atvejais turėtų būti puikus: malonios tekstūros, traškiais krašteliais pasipuošusios nuostabaus dūmo skonio grybų juostelės!

Skanaus!

1 komentaras:

  1. Fantastika!! Gaminu jau kelintą kartą. Super prieskonių derinys.
    Ačiū:)

    AtsakytiPanaikinti