2016 m. gruodžio 16 d., penktadienis

Moliūgų kepsneliai


Reikės (3-4 porcijoms): 

0,8 kg moliūgo
125 g natūralaus sojos jogurto
2/3 puodelio miltų
šlakelio vandens
1/2 šaukštelio kepimo miltelių
1/2 šaukštelio druskos
1/2 šaukštelio ciberžolės
aliejaus kepimui

Paruošimas:

Nulupti moliūgą ir supjaustyti ~0,5-0,7 cm storio kvadratėliais.
Sumaišyti tešlą iš miltų ir jogurto. Jos skystį reguliuoti vandeniu (galite naudoti bet kokius miltus, tad vandens kiekis priklausys nuo miltų rūšies): tešla turi būti lipni ir tiršta. Į tešlą įberti kepimo miltelių, druskos, ciberžolės ir gerai išmaišyti.

Keptuvėje įkaitinti aliejų, pamirkyti moliūgo gabalėlius tešloje ir kepti porą kartų apverčiant ant vidutinės ugnies iki kol kepsnelių tešla gražiai apskrus.

Valgyti su augalinės grietinėlės padažu ar augaliniu jogurtu. Kepsneliai yra švelnaus, salsvo skonio, todėl tinka ir su saldžiu padažu, gal net su uogiene!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą