2016 m. gruodžio 19 d., pirmadienis

Kerobo ir apelsinų pyragas


Reikės:

1,5 puodelio rupių kvietinių miltų
50 ml kerobo sirupo
1/4 stiklinės rapsų ar kokosų aliejaus 
2/3 puodelio vandens arba riešutų pieno
šlakelio aliejaus kepimo skardai patepti
2 šaukštų rudojo cukraus ar 1 šaukšto melasos 
1/2 šaukštelio sodos
1 šaukštelio acto
1 didelio apelsino
1 šaukštelio kepimo miltelių
1 šaukštelio apelsinų žievelių

Paruošimas:

Į dubenį suberti miltus, cukrų, kepimo miltelius ir apelsino žieveles, supilti kerobo sirupą, aliejų ir vandenį (ar riešutų pieną). Viską gerai išmaišyti iki gražios, vientisos ir tirštos tešlos. Suberti sodą, įpilti acto ir dar sykį viską gerai išmaišyti.
Nulupti ir supjaustyti apelsiną riekelėmis (galite tešlai naudoti tarkuotas to pačio apelsino žieveles, jei nebijote, kad jis nupurkštas "kuo nors baisiu"). 
Įkaitinti orkaitę iki 180°C.
Nedidelę kepimo skardą ištepti aliejumi. Į formą supilti 1/2 tešlos, ją padengti apelsinų riekelėmis. Tada supilti likusią tešlą ir pyrago paviršių taip pat nukloti apelsinu. 
Pašauti pyragą į orkaitę ir kepti vidutiniame aukštyje ~25 minutes.

1 komentaras:

  1. Galite parašyti receptą gramais /mililitrais, vietoj puodelių? Ačiū! Kokio diametro kepimo formą naudojote?

    AtsakytiPanaikinti