2016 m. lapkričio 5 d., šeštadienis

Žalia pho chay

Vieną (ne)gražų rudens vakarą ėmiau ir užsimaniau vietnamietiško pho. Ir net nebūčiau sumąsčiusi, kad šio patiekalo paruošimas bus vienas didesnių iššūkių.
Kodėl?
Ogi dėl reikalingų ingredientų. Teko prabėgti pro kelias skirtingas parduotuves, kol radau viską, ko reikia. Ir tai, kai kur teko daryti šiokius tokius kompromisus. 
Bet kai po ilgų vargų ir ilgo pasiruošimo srebi sultinį ir kabini daržoves, kiekvieną kąsnį palydinti palaima atperka visas į ją vedusias kančias.


Reikės:

saujos daigintų mung pupelių
1 ryšulio rytietiškų makaronų (man pasisekė rasti tik stiklinius ryžių makaronus)
1 didelės kreivabudės
poros lapų kale kopūsto
1 pakelio šviežios kalendros
1 mažos morkos
1/4 žaliosios paprikos
Sriracha padažo
poros šaukštų sojos padažo
3-4 žvaigždinio anyžiaus žvaigždžių
2 cinamono lazdelių
5 kardamono ankščių
5 pipirų žirnelių
gabalėlio imbiero

Paruošimas:

Į puodą įpilti 500 ml vandens, sudėti anyžių, cinamoną, kardamoną, imbierą, pipirus ir virti ant lėtos ugnies apie valandą. 
Kol verda sultinys, pasiruošti daržoves ir grybus. Supjaustyti viską šiaudeliais, suplėšyti kale lapus, susmulkinti kalendrą.
Baigus virti sultiniui, į jį įpilti sojos padažo ir išmaišyti. Jis suteiks sultiniui gražesnę spalvą.
Į didelį dubenį įdėti makaronus ir užpilti verdančiu sultiniu. Tada į dubenį suberti mung pupeles, smulkintas daržoves, ant viršaus pabarstant kalendra.
Sultinį srėbkite šaukštu, o daržoves ir makaronus iš jo kabinkite lazdelėmis.
Greta pateikiamas sriracha padažas, į kurį galite padažyti iš sriubos sužvejotas daržoves.

Skanaus!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą