2016 m. lapkričio 9 d., trečiadienis

Patobulinti "Fruinergy" džiovinti vaisiai

Šaltuoju metų laiku kai visi aplink koso ir čiaudo, tai ir mūsų imunitetai nusigąsta bei bėga kur pasislėpti. O tada ir sulaukiam nelauktų svečių - visokiausio plauko bakterijų, virusų ir peršalimo ligų.
Taip pat anksti temstant, dažnai snyguriuojant, sunkiau ir kibti į darbus, norisi tik susirangyti kur po šilta antklode, laikyt rankose puodelį karštos arbatos ir ne tik nekišt nosies lauk, bet ir neišlįst iš po antklodės - niekada niekada!

Ir kol visi Šiauriniame pusrutulyje kovoja su artėjančia žiema, dalykai nestovi vietoje - kas bando naujo tipo variklius, kas bando naujo tipo prezidentus, o kas tobulina maisto pramonę. 

Įsivaizduokite: jums reikia vartoti maisto papildus, bet nemėgstate tablečių, ar tiesiog pamirštate jas išgerti. Išeičių nėra? Cha! Yra! Jei kas būtų man apie tokius išradimus papasakoję prieš dešimtį metų, gal ir nebūčiau patikėjusi. O šiandien jau niekuo žmogaus nebenustebinsi. Augaliniai pienai su vitaminais D, B12, kalciu? Sena naujiena. O kas, jei visokių vitaminų ir mineralų pridėti į... užkandžius?

Išgirdusi apie imunitetą stiprinančias "Fruinergy" spanguoles ar energijos suteikiančius abrikosus pagalvojau - va čia tai idėja! Nereikia prisiminti išgert vitaminą - jį gauni be jokio vargo užkandžiaudamas. 


Džiovinti vaisiai patogiai supakuoti - elegantiškoje 200 g dėžutėje (kuri, beje, panaši į vitaminų dėžutes) supakuoti keturi maišeliai džiovintų vaisių/uogų. Taip pat pridėta medinė šakutė (galėtų jų būti keturios).

Pirmiausiai apsigydžiusi bėgančią nosį nutariau pabandyti "Confort Féminin" spanguolių, kurios padeda palaikyti gerą imuninę sistemą, o taip pat kovoti su šlapimo takų infekcijomis.
Kaip visada pradedu nuo skaitinių ant dėžutės. Kaip rašoma, spanguolės ekologiškos ir mirkytos čiobrelių, meškauogių, kadagių ir acerolos ekstraktuose. Viskas labai paprasta ir labai natūralu. 100 g spanguolių (2 maišeliai) turi 12 mg vitamino C (15 proc. RDN). Nėra jo tiek ir daug, bet ir perdozuoti nesinorėtų...

Džiovintos spanguolės „Cranberry Comfort“, 200 g, 8,95 €
Pačios spanguolės visai nepanašios į įprastas, perkamas prekybos centruose. Jos minkštutės, švelnutės, kone tirpstančios burnoje. Spanguolių skonis stiprus, jo "nenumušė" kiti augalai, naudoti gaminant šį produktą. Todėl gan rūgščios ir vienu prisėdimu visą maišelį (~50 g) suvalygti nelabai įmanoma. Kas gal ir gerai, jei mėgstate užkandžiauti - didelio kiekio šių spanguolių per trumą laiką sušlamšti tikrai nepavyks. 

Džiovinti abrikosai „Energy & Vitality“, 200 g, 8,95 €
O kai su spanguolių pagalba grąžinau savąjį imunitetą ten, kur ir priklauso, teko griebtis susikaupusių darbų. Ir kad dirbti būtų lengviau bei linksmiau, prieš tai atsidariau dėžutę džiovintų abrikosų "Energy and vitality". Viskas beveik tas pats: dėžutė, dėžutėje šakutė ir keturi maišeliai su džiovintais vaisiais.

Šie persikai mirkyti cinamonų, kolamedžio, imbiero, guaranos, jūros vandens ir acerolos ekstraktuose, taigi, turėtų tonizuoti ir budinti iš beužklumpančio žiemos miego. Vėl džiaugiuosi tuo, kad jie minkštučiai, švelnučiai. Gal mažiau džiaugiuosi jų rūgštele. Energijos tiek, kiek geras espresso puodelis abrikosai tikrai nesuteiks, bet natūralaus cukraus ir energizuojančių augalų pakako, kad smegenys užsikurtų sparčiau nei įprastai.

Gamintojai siūlo šiuos džiovintus vaisius įsidėti užkandžiams - tikrai taip, tai puikus sprendimas dirbantiems, studijuojantiems ar norintiems, kad jų vaikai užkandžiautų ne bulvių traškučiais ir kebabais, o sveikesniu maistu. Vienintelė bėda - ta viena vienintelė šakutė. Nes neturint šakutės lipnius vaisius pirštais iš pakuotės rankioti nėra labai smagu. Todėl reikia pasirūpinti papildomais valgymo įrankiais ar pasiruošti šiek tiek pasiteplioti bei apgalvoti kur bus įmanoma nusiplauti rankas.

Tad jei norite nušauti du zuikius nuskinti du vaisius vienu metu - ir paužkandžiauti, ir pasirūpinti savo sveikata, ieškokite "Fruinergy" džiovintų vaisių visose "Livinn" - sveiki produktai parduotuvėse.

1 komentaras: