2016 m. lapkričio 16 d., trečiadienis

Greitmaisčiavimai Vilniuje ir Kaune

Vieną darbų ir veiklų pilną dieną skubėjau iš Vilniaus į Kauną, o pakeliui į stotį supratau, jog dar nieko nebuvau valgiusi ir karštas maistas geriausiu atveju lauks tik vakare. Vadinasi, pavalgyti reikia čia ir dabar!

Važiavome pro Žirmūnus ir prisiminiau, jog šalia prokuratūros veikė dešraininė "Dešrainis24", kuri siūlė ir veg dešrainius. Darome greitą sustojimą.

Užeinu į vidų - o ten - visiškai tuščia. Du įjungti televizoriai rodo futbolą ir erzina mane savo garsu - dėl technikos problemyčių abiejų garsas nesusinchronizuotas ir aidi nemaloniu aidu. Apžiūriu meniu, į akis krenta neblogas lietuviško alaus pasirinkimas bei fancy limonadai. Bet kadangi skubu, užsisakau veg-dešrainį, kuris, kaip sako, jei be majonezo, yra ir veganiškas. Bijodama, jog vieno dešrainio nepakaks, imu jį su bulvytėmis. Klausia apie aštrumą - sakau, jog darytų aštriai.

Kadangi buvau vienintele lankytoja, greitai paruošiamo maisto laukiau truputį per ilgai. Jau ir nuobodoka pasidarė, ir nesmagu, jog automobilyje manęs priversti laukti kiti... Veikiausiai, dėl mažo lankytojų skaičiaus, produktai nelaikomi paruošti (aka supjaustyti). 

Vegetariškas dešrainis su bulvytėmis (4,20 €)
Pagaliau gaunu savo dėžutę su pietumis. Joje - tikrai dailus dešrainis: bandelė išklota salota, ant jos - agurkėlis ir pomidorai, į kurių lopšį paguldyta dešrelė. Ant jos - garstyčių bei pomidorų padažo vingiai, o dešrainio viršus apibarstytas svogūnų laiškais ir aplietas balzamiko padažu. Kažkur nematomuose pataluose pasislėpęs ir aštrus padažas (tabasco?), dėl kurio valgydama išspaudžiu kelias ašaras. Laukti teko ilgokai, bet dešrainis - nepriekaištingas.
Bulvytes ragauju laukdama traukinio, deja, jos tokio gero įspūdžio nepalieka. Per sūrios (o jei per sūrios man, mėgstančiai sūrų maistą, tai tikrai tikrai PER sūrios), ir šiaip neįsimintinos basic šaldytos bulvytės. Na, bent pomidorų padažas buvo geras, tirštas ir sodrus - ne kokia rausva pliurzytė iš bevardžio buteliuko. 
Verdiktas: dešrainį tikrai dar kartą valgyčiau, tačiau be bulvyčių.
 
Antrą kartą maistinė bėda ištiko Kaune, kuomet turėjau mažiausiai valandą (ir dar pietų metu) pasisukioti po Vilijampolę. Žinojau, jog kažkur netoliese veikė kinų užkandinė, siūlanti maistą išsinešimui, tad imu į kompaniją giminaitę ir keliaujam po Slabotkę ieškoti Kinijos. Kioskelis neoriginaliu pavadinimu "Hongyan" įsikūręs Raudondvario plente 60b greta transporto žiedo (trikampio?). 
 
 
Viduje stovi vienas apkrautas staliukas, prie kurio galima vargais negalais prisėsti dviese. Taip, iškaba apie tai, kad maistas tik išsinešti - nemeluoja. Ir klientų čia netrūksta: be mūsų užsisakinėjo ir nemažas būrys studentų. O kaip gi kitaip: meniu nemažas, daug vegetariškų patiekalų ir nebrangu.

Giminaitė užsisako ryžių su daržovėmis (1,6 €!), o aš išsirenku daržoves su saldžiarūgščiu padažu (3,8 €), nes keli baklažanų variantai (aštrūs ar su ananasais) tą kartą nesuviliojo. 

Vėlgi, laukiame kiek per ilgai, daugiau nei 20 minučių. Čia galbūt bėda ta, kad užsakymų daug, o darbuotojų - per mažai. Prie kasos dirba viena mergina, o atviroje virtuvėje sukiojasi vienas virėjas. Na, sunkoka su fast food Lietuvoje, gal iš dalies dėl to, jog ir gatvės maisto kultūros niekada neturėjome, ir greitmaistis atkeliavo gan vėlai. Laukti viduje tarp visokiausių kvapų nėra labai smagu, bet lauke laukti šaltyje taip pat nesinori. Visgi Vilijampolė tikrai nėra ta vieta, kur tikėtumeis rasti gero maisto ar išvis ieškotumei kur papietauti (nebent čia dirbi/studijuoji), tad per daug skųstis negalima. O mėsos nevalganti giminaitė netgi apsidžiaugė, kad nuo šiol galės kur papietauti vegetariškai ir skaniau nei graužt bulvytes kavinėje, siejamoje su Kauno kriminaliniu pasauliu.

Daržovės saldžiarūgščiame padaže (3, 8 €)
Užtad kai gaunu savo dėžę maisto - visi skundai išgaruoja. Ji kraute prikrauta maisto - daržovių salotų, kiek lipnokų ryžių ir padaže skęstančių daržovių. Ne, tai nėra maisto porcija. Tai porcija dviems. Ir kaip ją reikės įveikti?.. Didžiausia bėda tame, kad maistas skanus! O skanaus maisto dar labiau nesinori švaistyti, tad gaunu nenumatytą iššūkį - įveikti viską! 

Dėl didelio lankytojų skaičiaus čia maistas yra tikrai šviežias. Kalne daržovių matau morkas, kalafijorus, brokolius, pievagrybius, žirnelius, juoduosius ir baltuosius grybus, papriką. Kiniškus grybus tiesiog dievinu, o čia jų daug - ne tik dėl vaizdo. Maloniai nustebina ir tai, kad daržovės (na, veikiausiai išskyrus žirnelius) nėra šaldytos. Nėra čia ir daug bjaurių didelių svogūno gabalų, kas būdinga kitoms panašioms užkandinėms. O ir pats padažas skanus, daugiau saldus nei rūgštus, bet ką jau čia... Galų gale, taip ir likau nesupratusi kur visas tas kiekis maisto man įtilpo, bet užbaigiau visą dėžę! Et, jei tik užkandinė būtų įsikūrusi truputį patogesnėje vietoje, tikrai užsukčiau čia dažniau - jei nenuvylė daržovės, gal pradžiugintų ir baklažanai?..

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą