2016 m. lapkričio 13 d., sekmadienis

Energomakaronai


Reikės (2 porcijoms):

1/2 pakelio pilno grūdo makaronų-sraigtelių
4 kale kopūsto lapų
4 pievagrybių
1/2 skardinės konservuotų pupelių
1/4 svogūno
3 šaukštų vegan bechamelio padažo
pagal skonį druskos
1/2 šaukštelio rūkytos paprikos
šlakelio aliejaus kepimui

Paruošimas:

Užvirti nedidelį puodą vandens, pasūdyti, suberti makaronus.
Per tą laiką pasiruošti padažą-pagardą - nuplauti, susmulkinti visas daržoves.
Keptuvėje įkaitinti aliejų, suberti ir apkepinti svogūnus. Tada suberti pievagrybius, išmaišyti, įberti druskos, bechamelio padažo, rūkytos paprikos ir patroškinti. Po 5 minučių suberti smulkintą kale bei konservuotas pupeles. Išmaišyti ir patroškinti 5-10 minučių (priklausomai nuo to, ar norite "skystesnio", ar kietesnio padažo).
Makaronai išverda per ~10 minučių - nepervirkite! Jiems išvirus, nukoškite ir suberkite į keptuvę su paruoštu padažu. Išmaišykite ir patiekite.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą