Reikės (4 porcijos):
1 kg moliūgo
1 skardinės konservuotų smulkintų pomidorų
1 l vandens
1 svogūno
šlakelio alyvuogių aliejaus (tinkančio kepimui)
1 nubraukto šaukšto rūkytos paprikos miltelių
1/2 šaukštelio saldžiosios paprikos
1/2 šaukštelio ciberžolės
1/3 šaukštelio maltų juodųjų pipirų
pagal skonį druskos
čili dribsnių papuošimui
Paruošimas:
Nulupti ir supjaustyti moliūgą. Nulupti ir susmulkinti svogūną.
Į puodą įpilti aliejaus ir įkaitinti, tada jame ant silpnos ugnies 3-5 minutes pakepinti svogūną.
Supilti vandenį, pomidorus ir suberti smulkintą moliūgą. Uždengti ir užvirti (~3/4 kaitrumo). Verdant stebėti kaip gi sekasi virti tam moliūgui (viskas priklauso nuo jūsų naudojamo moliūgo rūšies bei jo gabalėlių dydžio, tad universalaus virimo laiko nėra): kai gabalėliai ims pasileidinėti, suberti prieskonius ir gerai išmaišyti. Pavirti 7-10 minučių ir sutrinti trintuve.
Pateikiant pabarstyti čili dribsniais.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą