2016 m. lapkričio 19 d., šeštadienis

Daržovių sriuba su pupelėmis


Reikės (3-4 porcijoms):

1 skardinės baltų pupelių
2 nedidelių bulvių
1 vidutinės morkos
1 poro
prieskoninių žolelių
šaukšto alyvuogių aliejaus
5 pipirų žirnelių
2 lauro lapų
pagal skonį druskos
1,5 litro vandens

Paruošimas:

Nuskusti ir supjaustyti bulves, morkas kubeliais, o salierą - griežinėliais.
Konservuotas pupeles nusunkti ir perplauti vandeniu.
Užkaisti puodą su vandeniu, suberti bulves ir morkas, įmesti pipirų ir lauro lapų.
Užvirus įpilti aliejaus, druskos, suberti porus. Virti ~12-15 minučių.
Sukapoti prieskonines žoleles. Į verdančią sriubą suberti žoleles ir pupeles. Virti dar apie 5 minutes.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą