2016 m. spalio 23 d., sekmadienis

Sveikuoliškas moliūgų pyragas

Kiekvienais metais tos pačios bėdos - "per daug cukinijų" keičia "per daug moliūgų", ir vis reikia galvot kažką naujo ir kūrybiško - kaip tas daržoves sunaudoti.

Prakračiusi virtuvės spinteles radau ir užsilikusių kanapių baltymų, tad truputį pagalvojusi, patyrinėjusi kitų spintelių turinį, supratau, jog nieko nebus - reiks kepti moliūgų pyragą!

Pyragas-pagrandukas-netyčiukas išėjo labai purus ir skanus; maloniai drėgnas, bet ne šlapias, ir ne perdžiūvęs, tad jokios bėdos, dažnai pasitaikančios kepant moliūgų pyragus, šį kartą neužpuolė.


Reikės (didžiuuuuliam pyragui):

gero gabalo moliūgo (~400 g)
poros šaukštų melasos
1/2 puodelio vandens
1 puodelio pilno grūdo miltų
3 šaukštų (su kaupu) kanapių baltymų
1/3 puodelio rapsų ar kokosų aliejaus
šlakelio aliejaus kepimo formai ištepti
1/3 puodelio cukraus ar kito saldiklio
1 a. š. sodos
1 a. š. acto (naudojau avietinį)
2 a. š. pyrago ar keksų prieskonių

Paruošimas:

1. Melasą ištirpinti šiltame vandenyje.
2. Moliūgą nulupti, supjaustyti nedideliais gabalais, suberti į kokteilinę ir supilti vandenį su melasa. Trinti viską iki pliurzelės.
3. Į tą pačią kokteilinę su moliūgo pliurzele įpilti ir aliejaus, prieskonių, sodos ir acto. Dar viską truputį paplakti.
4. Supilti kokteilinės turinį į dubenį, suberti miltus, kanapių baltymus ir gerai išmaišyti.
5. Įkaitinti orkaitę iki 180-190°C
6. Augaliniais riebalais ištepti didelį kepimo indą. Į jį supilti pyrago tešlą, sulyginti jos paviršių pakratant kepimo indą. Pašauti į orkaitę.
7. Po 25-30 minučių pyragas bus iškepęs. Išjunkite orkaitę ir palikite pyragą ataušti (arba praverkite orkaitę ir taip pašildykite rudeniškus ir šaltus namus, kaip bonusą paskleisdami malonų pyrago kvapą).

Pyragą valgyti ataušusį. 
Šitokį pyrago kiekį dviese (ir vaišindami draugus bei kolegas) įveikėme per tris dienas! Ir visas tas dienas pyragas buvo skanus tarsi ką tik ištrauktas iš orkaitės!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą