2016 m. spalio 18 d., antradienis

Čikagietiška vegan pica

Jei esate greito maisto ar picų fanai arba nemažai laiko praleidžiate žiūrėti amerikietiškus sitcom'us, tikrai žinote, matėte ir girdėjote apie čikagietišką deep dish picą. Jei galima veganizuoti įprastą plonapadę picą, vadinasi, įmanoma tą patį padaryti ir su čikagietiškąja!


Reikės:

Tešlai -
2,5 puodelių miltų
1/3 pakelio mielių
3/4 puodelio šilto vandens
1 arbatinio šaukštelio cukraus
pagal skonį druskos
3-4 šaukštų alyvuogių aliejaus

Visa kita -
2 pomidorų
1/2 nedidelio svogūno
4-5 pievagrybių
šaukšto kaparėlių
gabalėlio sojos dešros (nebūtinai)
6 riekelių vegan sūrio
šviežio baziliko
2/3 puodelio pomidorų tyrės
raudonėlio, juodų maltų pipirų
šlakelio alyvuogių (ar kito) aliejaus kepimui
(iš tiesų, galite susikomplektuoti 
visiškai kitokią picą pagal tai, ką mėgstate : )

Paruošimas:

Į pusę puodelio šilto (ne karšto!) vandens įdėkite mieles, įberkite cukrų, šaukštą miltų. Gerai išmaišykite ir palaukite, kol mielės ims augti.

Dubenin sudėkite visus likusius tešlai skirtus produktus. Supilkite aktyvuotas mieles iš puodelio, gerai išmaišykite, išminkykite tešlą (jei bus kietoka ar sausoka, patepkite alyvuogių aliejumi ar pareguliuokite konsistenciją papildomais miltais/vandeniu). Uždenkite virtuviniu rankšluosčiu ir padėkite šiltai, kad pakiltų.

Kol tešla kyla, pasiruoškite picos įdarą. Susmulkinkite visas daržoves, prieskonines žoleles. Tešlą kildinti reikėtų bent valandą (dar geriau - porą valandų), tad nesiskubinkite su visais tais pjaustymais : )

Imkite pakilusią tešlą ir iš jos iškočiokite blyną, kuriuo padengsite apvalią kepimo formą tarsi keptumėte pyragą. Prieš klodami tešlą, ištepkite formą 

Įjunkite orkaitę ir įkaitinkite ją iki 190°C.

Tešla išklotą formą padenkite veganiško sūrio riekelėmis. Tada ant jų sluoksniuokite ar berkite sumaišytas daržoves, sojos dešrą, prieskonines žoleles.

Sumaišykite pomidorų tyrę su raudonėliais ir pipirais, o tada padenkite ją visą picą. Jei norite, ant viršaus dar galite pabarstyti tarkuoto vegan sūrio.

Pašaukite picą į orkaitę ir kepkite 20-25 minutes.

Iškepus ištraukite, leiskite kiek praaušti ir... mėgaukitės!


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą