2016 m. spalio 9 d., sekmadienis

"Bauckhof" falafelių mišinys su harissa prieskoniais

Turbūt nemeluosiu sakydama, jog falafelius mėgsta visi. Valgyti. Nes juos pasigaminti neretai būna tikras galvos skausmas - užtrunka ilgai, todėl reikia savo maistą pasiplanuoti gerokai iš anksto. O ir teplionės su jais daug - puikus ir pigus gatvės maistas nėra labai gerai suderinamas su sparčiu miestiečių gyvenimo tempu. Laimei, visada galima sukčiauti ir vietoj namų gamybos falafelių daug greičiau ir paprasčiau pasiruošti falafelių iš patogaus ruošinio dėžutėje.

Ekologiškas uošinys falafeliams su aitriąja paprika (160 g, 2,25 €)

Ragavau "Bauckhof" firmos falafelius su harissa prieskoniais. Šitie turi būti labai "mandrūs", nes, kaip rašo tiekėjai, šiais metais falafeliai „Free From Food Awards“ apdovanojimuose gavo aukščiausius įvertinimus (aklo ragavimo būdu) ir nugalėjo kategorijoje „Pikantiški užkandžiai“.

160 g dėžutėje tupinčio ruošinio turi užtekti 14 falafelių rutulėlių, t.y. 2-3 porcijoms. Instrukcija sako, jog falafelių mišinį reikia užpilti 200 ml verdančio vandens ir palikti brinkti 15 minučių. Tą ir padarau, tačiau mano manymu, gauta masė falafeliams formuoti kiek per skysta, tad gelbsčiu reikalą įmaišydama šaukštą kukurūzų miltų (avinžirnių miltų po ranka nebuvo). Situacija pasitaiso. Todėl siūlyčiau vietoj nurodytų 200 ml vandens pilti jo truputėlį mažiau.

Formuoju falafelių rutulėlius ir, kad būtų įdomiau, apvolioju juos ne sezamo, o lukštentose kanapių sėklose ir verdu įkaitintame aliejuje. Paserviruoju su marinuotomis daržovėmis ir žemės riešutų padažu.


Dažau falafelį į padažą ir ragauju. Sužavi jis mane savo malonia, švelnia tekstūra; greitai paruošiamas falafelis neturi avinžirnių "grūdelių" - nors šie man visai patinka, bet skanu ir be jų. Tokie švelnūs falafeliai susivalgo ir pasotina alkaną kūną daug greičiau.

Nors ruošinio pavadinimas "Harissa" bei sudėtyje nurodyta paprika ir čili leido spėlioti, kad falafeliai bus aštroki, visgi visa tai šiokia tokia apgaulė. Taip, vizualiai buvo matyti skaisčiai raudoni paprikų ir čili dribsniai, į juos netyčiom įsikandus aštrumas pasijusdavo ir iškart pasislėpdavo avinžirnių švelnume. Taigi, jei norite pikantiškesnių falafelių, rekomenduočiau į mišinį čili dribsnių įsiberti daugiau. Gerokai daugiau. Kita vertus, žinant lietuviškas valgymo ypatybes, toks sušvelnintas harisos variantas - pats tas. 

Žinoma, į visus pasiūlymus galite dėmesio per daug ir nekreipti, o pasiruošti gan konservatyvius falafelius - apvolioti juos kepintose sezamo sėklose, o vietoj žemės riešutų padažo pasiruošti padažą iš tahini (santykiu 1:2 sumaišyti su šiltu vandeniu). Galiu kirsti lažybų, jog rezultatas bus ne ką prastesnis nei tas, kurį pasiekiau su nedidelėmis modifikacijomis.

Falafelių mišinio galite įsigyti internetinėje "Livinn" parduotuvėje ar nukeliauti iki artimiausios "Livinn" ekokrautuvės savo mieste.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą